14 συλλήψεις στην ΑΜΘ για ναρκωτικά

3 Απριλίου 202412:10

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 27-3-2024 έως και 3-4-2024σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης δεκατέσσερα (14) άτομα, εκ των οποίων δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δώδεκα ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 28-3-2024 το μεσημέρι στη Δράμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 139,2 γραμμαρίων.

 

Επιπλέον, σε έντεκα ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς σε περιοχές της Καβάλας, τέσσερις ημεδαπούς σε περιοχές της Δράμας, έναν ημεδαπό στην Ξάνθη και πέντε ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό στην Αλεξανδρούπολη, διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τέσσερις οικίες, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης,δύο ναρκωτικά δισκία και δύο ζυγαριές ακριβείας.

 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δώδεκα υποθέσεις ενήργησανη Υποδιεύθυνση ΑσφάλειαςΑλεξανδρούπολης, τα ΤμήματαΑσφάλειας Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης και το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου Καβάλας.

Αρθρογράφος