10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου

5 Οκτωβρίου 202308:55

Κάθε χρόνο συγκεντρωνόμαστε στα σχολεία για να γιορτάσουμε την ημέρα του ελληνικού αθλητισμού, μια ημέρα αφιερωμένη στην αξία και τη σημασία του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία και πέρα από αυτήν. Η Ελλάδα έχει μια μακρά και εντυπωσιακή ιστορία στον χώρο του αθλητισμού, και η ημέρα αυτή μας προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε την κληρονομιά, τις αξίες και τις προκλήσεις που συνοδεύουν τον αθλητισμό μας.

Ο αθλητισμός στην Ελλάδα διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Είναι περισσότερο από μια απλή δραστηριότητα, είναι ένα κομμάτι της κουλτούρας μας, της ταυτότητάς μας. Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, ο αθλητισμός ήταν συνυφασμένος με τον ελληνικό τρόπο ζωής. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκίνησαν πριν από χιλιάδες χρόνια, αποτελούν την ρίζα του σύγχρονου αθλητισμού και έχουν μείνει σύμβολο της ειρήνης, της ανταγωνιστικότητας και της ανθρώπινης αρετής.

Ο αθλητισμός μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει την σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την αυτοπειθαρχία και την συνεργασία. Μας ενθαρρύνει να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να αναπτύξουμε τον χαρακτήρα μας. Καλεί μας να είμαστε υγιείς, φυσικά και ψυχικά, και να διατηρούμε μια ισορροπημένη ζωή.

Στο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου γιορτάσαμε την ημέρα παρέα με την Ποδοσφαιρική Ακαδημία του ΠΑΟΚ, την ομάδα μπάσκετ ΑΙΑΝΤΑΣ και τον αθλητικό σύλλογο Jiu-Jitsu.

Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητικούς ομίλους που συνετέλεσαν στο να γίνει η ημέρα αυτή μία αξέχαστη εμπειρία για όλους!

Οι μαθητές πέρασαν μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες και παιχνίδια στην αυλή του σχολείου γιορτάζοντας την ημέρα του αθλητισμού. Η μέρα έκλεισε με μία σκυταλοδρομία με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου.

Οι μαθητές ξεκίνησαν τη σκυταλοδρομία από το χώρο του σχολείου και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου φρόντισε την ασφαλή οργάνωση της σκυταλοδρομίας. Οι γονείς ήταν κοντά στην προσπάθεια των παιδιών και όλοι μαζί χειροκροτήσαμε τους μικρούς αθλητές μας.

Η ικανοποίηση που λάβαμε ως εκπαιδευτικοί από την χαρά της συμμετοχής των μαθητών μας ήταν μεγάλη. Η χαρά της συμμετοχής στα πρόσωπα των μαθητών ήταν φανερή και αποφασίσαμε ότι θα καθιερωθεί και για τα επόμενα σχολικά έτη.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου

Ανδρονίκη Παντελίδου

smart

smart

 

Αρθρογράφος