Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο

6 Φεβρουαρίου 201817:02

Προετοιμασία: 15΄, Μαρινάρισμα: 1 – 2 ώρες, Ψήσιμο: 22΄ – 25΄

Ποσότητα (για 8 – 10 μεγάλα σουβλάκια)

  • 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ.
  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ.

Η μαρινάδα

Ανακατεύουμε 100 ml ούζο με 80 ml ελαιόλαδοτα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένα, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνουμε κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα, για τη σάλτσα του συνοδευτικού.

Μαρινάρουμε τους κύβους του χοιρινού για 1 – 2 ώρες, στο ψυγείο. Τους σκουπίζουμε από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας, τους αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια.

Το ψήσιμο

  • Στα κάρβουνα ή σε ψησταριά αερίου  (σε μαντεμένια πλάκα ή στη σχάρα)
  • Στο γκριλ: Αρχικά ψήνουμε στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, για 22 – 25 λεπτά, συνολικά.

Τα συνοδευτικά

  • Ενδεικτικά, σας προτείνουμε μια γιαουρτόσαλτσα με τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε τις 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα που κρατήσαμε με 200 γρ. στραγγιστό πρόβειο (ή αγελαδινό) γιαούρτι και αλατοπίπερο, και συνοδεύουμε τα σουβλάκια, μαζί με πιλάφι.
  • Τυλιχτά σουβλάκια με μαραθόριζα και ψητά κολοκυθάκια:  Ψήνουμε αραβικές πίτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν. Με κάθε πίτα τυλίγουμε τους κύβους από 1 καλαμάκι, 2 – 3 λεπτοκομμένες φέτες από κολοκυθάκι (τις οποίες έχουμε λαδώσει, τις έχουμε πασπαλίζει με αλάτι, πιπέρι και λίγο ξερό δυόσμο και τις έχουμε ψήσει για 10 λεπτά, στους 180° C) και 2 – 3 λεπτές φέτες ωμής μαραθόριζας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr