Το Cookingtherapy.gr προτείνει:Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

24 Δεκεμβρίου 202120:41

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 450 γρ. αλεύρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο και πράσινο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Δουλεύουμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
    2. Ρίχνουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν τη βανίλια.
    3. Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και τη ζάχαρη ,κοσκινίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
    4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
    5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και προσθέτουμε κόκκινο χρώμα στο ένα και πράσινο στο άλλο.
    6. Ζυμώνουμε μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα (καλό είναι σε αυτό το σημείο να φορέσουμε γάντια για να μην χρωματιστούν τα χέρια μας).
    7. Για το σχήμα που θα δώσουμε αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.
    8. Μπορούμε να κάνουμε δίχρωμα μπαστουνάκια.
    9. Παίρνουμε δύο κομματάκια από την κάθε ζύμη και τα ρολάρουμε να γίνουν μπαστουνάκια.
    10. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο , τα στριφογυρίζουμε και γυρνάμε λίγο την ακρούλα τους ,για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα.
    11. Την υπόλοιπη ζύμη μπορείτε να την κόψετε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και να τη στολίσετε με χρωματιστή τρούφα, με χρωματιστά καραμελάκια ,με ό,τι άλλο θέλετε!
    12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 8 – 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι και πόσο τραγανά τα θέλετε).

Πέρα από εντυπωσιακά είναι πολύ εύκολα και ,το βασικό,πάρα πολύ νόστιμα!

Για εσάς που αποφεύγετε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα, δίνοντας απλά χριστουγεννιάτικα σχήματα.

Αρθρογράφος