Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Σπιτικό παγωτό με oreo και μερέντα

28 Μαΐου 202209:13

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί εβαπορέ
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (250 γρ.)
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 50 – 60 γρ. μπισκότα oreo
  • 2 κουταλιές της σούπας μερέντα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη φυτική σαντιγί.
  2. Κατόπιν χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα τρία υλικά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
  5. Στο πρώτο ρίχνουμε τα μπισκότα που έχουμε τρίψει στο multi και στο δεύτερο τη μερέντα.
  6. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ,μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μείγμα , και μοιράζουμε σε δύο μακρόστενες αλουμινένιες ,μιας χρήσης , φόρμες του κέικ.
  7. Τις βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει  καλά το μείγμα.
  8. Σερβίρουμε σε μπολ, σε χωνάκια ή και πάνω από βάφλες!

 

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σαντουιτσάκια παγωτού.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στρώσετε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μπισκότα πτι μπερ , να ρίξετε από πάνω την κρέμα και να καλύψετε με τα υπόλοιπά μπισκότα.

Όπως κι αν αποφασίσετε να το κάνετε, θα έχετε ένα υπέροχο ,δροσερό γλύκισμα!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Αρθρογράφος