Το cookingtherapy.gr προτείνει: Σαλάτα αλμύρα

29 Ιουλίου 202113:49

ΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • αλμύρα ή αλμυρίκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • αλάτι
  • μια γεμάτη κουταλιά γαλοτύρι
  • ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε την αλμύρα για 15 λεπτά σε μπολ με κρύο νερό.
  2. Τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 περίπου λεπτά.
  3. Κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια και αφήνουμε τα φύλλα και τον τρυφερό βλαστό.
  4. Σε  ένα βαζάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού , τη μουστάρδα και το αλάτι και ανακινούμε καλά.
  5. Σε ένα πιάτο βάζουμε τη σαλάτα μας, από πάνω ρίχνουμε το ντρέσινγκ και στην κορυφή βάζουμε μια κουταλιά γαλοτύρι.
  6. Δοκιμάζουμε για έξτρα λεμόνι και γαρνίρουμε με ελιές.

Μία εξαιρετικά απλή και πεντανόστιμη σαλάτα που πρέπει να δοκιμάσετε!

Για έξτρα ένταση πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού!

Αρθρογράφος