Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Λαζαράκια

25 Απριλίου 202116:35

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 440 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • ½ σφηνάκι κονιάκ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Καρφάκια γαρύφαλλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε 120 ml χλιαρού νερού μαζί με 1 κουταλάκι από τη ζάχαρη και την αφήνουμε για 10 -15 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα και κάνουμε μια λακουβίτσα.
  3. Ρίχνουμε εκεί το μείγμα της μαγιάς και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας(γίνεται πολύ γρήγορα γιατί βοηθά το ελαιόλαδο).
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη( θα χρειαστεί σίγουρα 2ωρο).
  5. Ετοιμάζουμε τα «Λαζαράκια» μας.
  6. Παίρνουμε κομμάτι από τη ζύμη μας και προσπαθούμε να του δώσουμε μακρόστενο, οβάλ σχήμα.
  7. Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, τα κάνουμε κορδονάκια και τα βάζουμε χιαστί πάνω στο σώμα σαν χέρια.
  8. Μπήγουμε γαρυφαλλάκια στα μάτια, στο στόμα και εκεί που καταλήγουν τα χέρια.
  9. Βάζουμε τα ανθρωπάκια μας σε απόσταση πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για άλλη μία ώρα σε ζεστό μέρος.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα.

Σε κάποιες περιοχές συνηθίζουν για γεμίζουν τα λαζαράκια με καρύδια και σταφίδες.

Η επιλογή είναι δική σας.

Αρθρογράφος