Το cookingtherapy.gr προτείνει: Κορμός (ρολό) με κρέμα λεμονιού και βερύκοκα

29 Ιουλίου 202113:51

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για το παντεσπάνι)

  • 125 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

Υλικά (για την κρέμα)

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5-6 μεγάλα βερύκοκα κομμένα σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε από το παντεσπάνι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  4. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα (μαρίζ) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ ,τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει.
  5. Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
  6. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα .
  7. Φροντίζουμε με τη σπάτουλα να δώσουμε ίδιο πάχος παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 12- 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη και ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
  9. Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι (από τη μεγάλη πλευρά) και αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρέμα .
  11. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι κρύα, από το ψυγείο) με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν.
  12. Ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε με μαρίζ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  13. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι ,ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα.
  14. Προσθέτουμε και τα κομματάκια από τα βερύκοκα.
  15. Τυλίγουμε αφαιρώντας την πετσέτα.
  16. Καλύπτουμε και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  17. Πασπαλίζουμε με άχνη σε όλη την επιφάνεια του κορμού και κόβουμε κομμάτια.

Αν το θέλετε πιο πλούσιο μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια με την ίδια κρέμα που βάλαμε στο εσωτερικό του.

Αρθρογράφος