Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Γλυκό με ζελέ και κρέμα

20 Μαΐου 202323:16

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1-1,5 πακέτο πτι μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. corn flour (4 κουταλιές κοφτές της σούπας)
  • 45 γρ. αλεύρι (3 κουταλιές κοφτές της σούπας)
  • 1 βανίλια(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας.
  2. Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε κανένα μισάωρο να κρυώσει.
  4. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο τάπερ ή ταψάκι και απλώνουμε στον πάτο μια στρώση απο μπισκότα.
  5. Με πινέλο περνάμε από πάνω τους γάλα(αν τα βουτήξουμε σε γάλα θα γίνουν πολύ μαλακά).
  6. Βάζουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα ,τα περνάμε πάλι γάλα με το πινέλο και ,αφού έχει κρυώσει η κρέμα ,την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  7. Καλύπτουμε με μεμβρανή και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  8. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνουμε να πήξει ελαφρώς(δε θέλουμε να είναι συμπαγές,απλά όχι τόσο ρευστό).
  9. Όταν πήξει ελαφρώς το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο(ιδανικά ένα βράδυ).
  10. Καλύπτουμε με το καπάκι του τάπερ ή με αλουμινόχαρτο/μεμβράνη αν έχουμε ταψάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όσο μένει ,τόσο πιο νόστιμο γίνεται!

Καλό είναι να το κάνετε μια μέρα πριν το σερβίρετε.

Αρθρογράφος