Το Cooking Therapy.gr προτείνει: Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάτας

16 Απριλίου 202211:24

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 455 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 50 ml νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 80 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μεγάλα κομματάκια

Για το γλάσο

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας νερό

Για το τελείωμα

  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το νερό μέχρι να γίνουν χλιαρά και σε ένα άλλο λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Όταν έρθουν στην επιθυμητή θερμοκρασία τα υγρά μας (να βάζουμε το δάχτυλο και να μην καιγόμαστε) ρίχνουμε μέσα τους τη μαγιά μαζί με λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Στον κάδο του μίξερ (ή σε μεγάλο μπολ αν θέλετε να ζυμώσετε με τα χέρια) βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  4. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό ελαφρά χτυπημένο και με τον γάντζο δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ για 10 λεπτά ( η ίδια διαδικασία και για ζύμωμα στο χέρι).
  5. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα(μέχρι να φουσκώσει).
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια(καλό είναι να έχουν το ίδιο βάρος), τα κάνουμε μπαλάκια ,χαράσσουμε επάνω τους το σχήμα του σταυρού με μαχαίρι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  8. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  9. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη και το νερό και απλώνουμε το γλάσο πάνω στους σταυρούς που έχουμε χαράξει.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην προτελευταία σχάρα στους 190 Βαθμούς για 15-20 λεπτά (θα το καταλάβετε από το χρώμα που θα έχουν πάρει).
  11. Με το που τα βγάζουμε από το φούρνο ,όσο είναι ακόμη ζεστά, τα περνάμε με πινέλο με το μείγμα από άχνη και νερό.

Η παραδοσιακή συνταγή έχει μέσα σταφίδες και κρανμπερις και από πάνω τα αλείφουν με μαρμελάδα.

Εγώ σκέφτηκα να τα κάνω λίγο πιο ελκυστικά για τα παιδιά γι αυτό και τα γέμισα με κομματάκια σοκολάτας.

Η επιλογή δική σας!

Αρθρογράφος