sushi_final

Makizushi με καπνιστό σολωμό και αβοκάντο

1 Μαΐου 201109:19

sushi_finalΗ πιο δημοφιλής μορφή σούσι,  με το χαρακτηριστικό φύκι, το ρύζι με το ξύδι και τη γέμιση της αρεσκείας μας.


Συστατικά συνταγής

  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ½ φλιτζάνι ξύδι για σούσι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • γουασάμπι
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λωρίδες
  • 100 γρ. καπνιστός σολωμός, κομμένες σε ίσιες λωρίδες
  • Έτοιμα φύκια για σούσι 2 κομμάτια 40 εκ.  Χ 60 εκ.
Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε το ρύζι σ’ ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το έξτρα άμυλο. Το αφήνουμε μια ώρα στην άκρη να στραγγίξει. Εν συνεχεία το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το ρύζι πρέπει να έχει κολλώδη υφή και όχι να είναι λασπωμένο.

Μεταφέρουμε το ρύζι να στεγνώσει σε ένα μπολ (όχι μεταλλικό).

Ραντίζουμε το ρύζι με το ξύδι ρυζιού, αλάτι και ζάχαρη τα οποία έχουμε ανακατέψει σ’ ένα μπολ. Εν συνεχεία με μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεκτικά για 3-4 λεπτά το ρύζι για να απορροφηθούν τα υγρά και να αποκτήσει κολλώδη υφή.

Εν συνεχεία βρέχουμε το φύκι και το απλώνουμε σε μπαμπού επιφάνεια τυλίγματος (φωτό 1). Αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αυτοσχέδιο όπως ένα σουπλά, ένα κομμάτι χαρτόνι κλπ.

Απλώνουμε επάνω του μια στρώση ρύζι. (φωτό 2). Εν συνεχεία βάζουμε μια λεπτή γραμμή γουασάμπι. (φωτό 3) Τώρα προσθέτουμε τον καπνιστό σολωμό και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες (φωτό 4). Στρίβουμε σαν ένα παχύ τσιγάρο τον κύλινδρο με τα υλικά μας. (φωτό 5) . Ρολάρουμε τον κύλινδρο για να σφίξει το σούσι όχι όμως πολύ δυνατά για να μην μας σπάσει. (φωτό6). Με πολύ αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες και σερβίρουμε. (φωτό 7).

  • Διάρκεια: 1 ½ ώρα

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr