Κινέζικα ρολά με κοτόπουλο και μάνγκο

14 Αυγούστου 201618:00

Πρώτη φορά το σάντουιτς σου στη θάλασσα θα είναι διάφανο. Για να βλέπεις τι τρως! Μια ιδέα από την Κίνα για να διώξεις τη λιγούρα μετά το μπάνιο.

spring_rolls_chicken_s_382_382

Συστατικά
110 γρ. νούντλς ριζιού
Φύλλα για σπρινγκ ρολς (ρυζιού πάλι και διάφανα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
Σόγια σος
Σος τεριγιάκι
Λίγο φυστικοβούτυρο
110 γρ. κοτόπουλο στήθος βραστό
1/4 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1 μέτριο καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 μικρό ώριμο μάγκο καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστούνια

Τρόπος μαγειρέματος

Ρίξε βραστό νερό στα νούντλς και μούλιασέ τα για 15′ λεπτά. Στράγγιξέ τα και πλύνε με λίγο κρύο νερό. Χώρισέ τα σε 8 μερίδες.

Γέμισε ένα πλατύ και βαθύ μπολ με κρύο νερό, φαρδύ αρκετά ώστε να χωράνε τα φύλλα σου.

Δούλεψε με ένα φύλλο σπρινγκ ρολ κάθε φορά. Βούτηξέ το για 20” δευτερόλεπτα στο νερό και βάλτο σε μια λεία επιφάνεια να είναι ίσιο.

Βάλε λίγο κόλιανδρο, μάνγκο, καρότο, κοτόπουλο, φρέσκο κρεμμυδάκι στην άκρη του φύλλου (αφήνοντας περίπου 2 δάχτυλα απόσταση από την άκρη). Πρόσθεσε λίγα νούντλς, “βρέξε” με λίγη σος σόγιας και λίγο φυστικοβούτυρο (που θα έχεις μαλακώσει λίγο πριν το βάλεις για να απλωθεί ομοιόμορφα).

Τύλιξε σφιχτά και με προσοχή το φύλλο όπως τυλίγεις ντολμαδάκια.

Βάλε το σπρινγκ ρολς σε πιατέλα καλύπτοντάς το με βρεγμένο πανί ή βρεγμένο χαρτί για να μην ξεραθούν μέχρι να κάνεις και τα 8.

Σέρβιρε με σόγια σος ή βάλτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Πηγή: tlife.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr