Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

1 Μαρτίου 201509:01

Μια άκρως δελεαστική πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι σας που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την γεμάτη γεύση της αφού το κρέας προτού ψηθεί θα μαριναριστεί σε σπιτική σάλτσα BBQ.

xoirini pantseta bbq ska
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο
  • Για τη σάλτσα BBQ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό, πιπέρι καυτερό, κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, θα την αφήσετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.

Βήμα 2

Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες. Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.

Βήμα 3

Ψήνετε την πανσέτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Κόβετε το κρέας σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ιδανικά με άγριο ρύζι.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr