manface225

Ασφαλή σεξουαλική ζωή μπορεί να έχουν οι καρδιοπαθείς με σταθερή κατάσταση

23 Ιανουαρίου 201221:42

manface225Οι περισσότεροι ασθενείς που είχαν εμφανίσει καρδιαγγειακά προβλήματα και εγκεφαλικό επεισόδιο, των οποίων η κατάσταση είναι σταθερή, μπορεί να έχουν ασφαλή σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με νέες οδηγίες από τις ΗΠΑ.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολόγων, δημοσίευσε χθες τις συστάσεις της για τη σεξουαλική δραστηριότητα και την καρδιαγγειακή νόσο. Η επισκόπηση από ειδικούς στην καρδιακή νόσο, τη φυσιολογία της άσκησης και τη σεξουαλική συμβουλευτική, κατέληξε ότι άνθρωποι με σταθερά συμπτώματα, γενικά έχουν μικρό κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων με τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Όσοι εμφανίζουν ασταθή συμπτώματα, ενώ ασκούνται λίγο ή σε κατάσταση χαλάρωσης θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν και να σταθεροποιηθούν πριν αρχίσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, κατέληξαν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Circulation: Journal of the American Heart Association.’

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Είναι λογικό για ανθρώπους που διαγνώστηκαν με καρδιαγγειακή νόσο να αξιολογηθούν από γιατρό ή πριν ξεκινήσουν τη σεξουαλική δραστηριότητα.
  • Η αποκατάσταση καρδιάς και η τακτική σωματική άσκηση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών σχετιζόμενων με τη σεξουαλική δραστηριότητα σε ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιακή προσβολή.
  • Γυναίκες με καρδιαγγειακή νόσο θα πρέπει να δεχτούν πληροφόρηση για την ασφάλεια και σύσταση των μεθόδων αντισύλληψης και την εγκυμοσύνη με βάση το ατομικό προφίλ.
  • Οι ασθενείς θα πρέπει να αξιολογούνται για να διαπιστωθεί αν η σεξουαλική τους δυσλειτουργία σχετίζεται με υποβόσκουσα καρδιακή νόσο, άγχος, κατάθλιψη ή άλλους παράγοντες.
  • Τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία είναι γενικά ασφαλή για άντρες που έχουν σταθερή καρδιαγγειακή νόσο αλλά δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από όσους ακολουθούν αγωγή με νιτρικά για τη στηθάγχη λόγω μπλοκαρισμένων αρτηριών.
  • Ο απόλυτος κίνδυνος για καρδιαγγειακά επεισόδια είναι μικρός, επειδή η σεξουαλική δραστικότητα είναι βραχεία σε διάρκεια και υπολογίζεται ότι προκαλεί λιγότερο από το 1% των καρδιακών προσβολών, σημειώνουν οι ερευνητές.

Πέρσι, ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Journal of the American Medical Association’, κατέληξε ότι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή αμέσως μετά τη σεξουαλική ή σωματική δραστηριότητα.

Πηγές: ‘Circulation: Journal of the American Heart Association.’
http://www.iatronet.gr

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr