madonna_merilyn_monroe_balenciaga_platinum

Η επιστροφή του ξανθού πλατινέ

15 Δεκεμβρίου 201114:56

madonna_merilyn_monroe_balenciaga_platinumΤις δεκαετίες των 60s, 70s, 80s και 90s, το πλατινέ ξανθό ήταν στη μόδα και πολλές σταρ το υιοθετούσαν. Ποιος μπορεί να βγάλει απ’ ο μυαλό του την Merilyn Monroe αλλά και την Madonna στα πρώτα της βήματα με το πλατινέ μαλλί και τα σκούρα φρύδια.


Με την είσοδό μας στη νέα χιλιετία οι καστανές πήραν τα ηνία, οδηγώντας τις σταρ να σκουρύνουν τα μαλλιά τους και να αποποιηθούν το… «ξανθό» παρελθόν τους. Η δόξα του καστανού όμως δεν κράτησε πολύ. Το ξανθό πλατινέ επιστρέφει δριμύτερο και να οι λόγοι:

… στη φύση. Μπορεί οι πλατινέ σταρλετ να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια αλλά στην πραγματικότητα το φυσικό ανοιχτό ξανθό χρώμα στα μαλλιά είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Μια έρευνα δε, προβλέπει ότι το γονίδιο που δίνει το ανοιχτό ξανθό χρώμα στα μαλλιά λίγων «εκλεκτών» θα έχει εκλείψει μέχρι το 2202. Ακόμα κι αν η έρευνα διαψευστεί, οι γυναίκες φροντίζουν να ανατρέπουν τα προγνωστικά με όπλο το ντεκαπάζ. Κι ενώ το ξανθό είναι σπάνιο, θεωρείται ωραίο. Το ξανθό πλατινέ είναι το σπανιότερο ανάμεσα στα σπάνια.

Με πρωτοπόρες την Christina Aguilera και την Lady Gaga, πολλές διασημότητες άφησαν πίσω τις σκούρες αποχρώσεις των μαλλιών και στράφηκαν στο πλατινέ. Οι απόψεις όλων εμάς των «ταπεινών» επιρρεάζεται πολύ από την εμφάνιση των διασήμων, τις οποίες θαυμάζουμε και αποτελούν για εμάς πρότυπα στιλ. Όταν λοιπόν οι celebrities αλλάζουν, αλλάζει και η δική μας αίσθηση του τι είναι «in». Και όταν επιλέγουν να επιστρέψουν στην λάμψη του πλατινέ των περασμένων δεκαετιών πως μπορούμε να τις αμφισβητήσουμε…

Όπως για τις τάσεις στα ρούχα και τα αξεσουάρ έτσι και για τις τάσεις στα χτενίσματα και στα χρώματα των μαλλιών, οι πασαρέλες των γνωστών σχεδιαστών και οίκων μόδας, αποτελούν τον «μπούσουλα» κάθε γυναίκας. Στις πασαρέλες των Balenciaga, Derek Lam και άλλων, είδαμε τα μοντέλα να συνοδεύουν τις σκουρόχρωμες δημιουργίες με κατάξανθα πλατινέ μαλλιά. Η αντίθεση των σκούρων ρούχων με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι πια classic. Και οι εμφανίσεις στις πασαρέλες για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2011-12 ήταν η επιτομή αυτής της τάσης.

Ηθοποιοί και άλλες celebrities προσπαθούν εδώ και χρόνια να αντιγράψουν την Merilyn (πολύ συχνά αποτυχγάνοντας παταγωδώς). Το πλατινέ ξανθό είναι το πρώτο βήμα για να συνδυάσει κάθε γυναίκα το ρετρό άρωμα των δεκαετιών του ’50 και του ’60 με την φρεσκάδα και την απλότητα των τελευταίων τάσεων.

Ωστόσο αν το αποφασίσετε μην το κάνετε μόνες. Ζητήστε την συνδρομή ενός καλού κομμωτή, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Πάρτε επίσης απόφαση ότι οι επισκέψεις σας στο κομμωτήριο θα είναι αρκετά συχνές, ιδιαίτερα αν το φυσικό σας χρώμα είναι αρκετά σκούρο.

Όταν πια θα είστε μια υπέροχη πλατινέ ξανθιά, μην παραλείπετε ποτέ γερές δόσεις μαύρης μάσκαρα. Κοκκινωπό ρουζ και κατακόκκινο κραγιόν θα συμπληρώσουν το look.

 

Είτε θέλήσετε να είστε ένα ναζιάρικο θηλυκό, μια κλασική στιλάτη γυναίκα ή μια punk ροκού το ξανθό πλατινέ ταιριάζει απολύτως. Τα πάντα εξαρτώνται από το ποιο είναι το προσωπικό σας στιλ, γι’ αυτό… στριμωχθείτε μέσα σε ένα little red dress ή φορέστε το αγαπημένο σας t-shirt με το τζιν σας. Το πλατινέ look σας επιτρέπει να είστε αυτή που θέλετε.

http://fe-mail.gr

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr