GGNG

Δημιουργία δικτύου ερευνητών για θέματα νεολαίας από τη ΓΓΝΓ

8 Δεκεμβρίου 201121:05

GGNGΑπό τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανακοινώθηκε ότι προκειμένου να διαμορφώσει στοιχειοθετημένη πολιτική για τη νεολαία, θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία, σε εθνικό επίπεδο, δικτύου ερευνητών για θέματα νεολαίας.


Με τη δημιουργία του δικτύου η Ελλάδα θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στις ανάγκες συλλογής στοιχείων που αφορούν στους νέους και να εναρμονίζεται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως προκύπτει από το «Αναθεωρημένο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στον Τομέα Νεολαίας», την Ευρωπαϊκή Στρατηγική «Ευρώπη 2020» και την «Ατζέντα 2020».

Σκοπός του δικτύου Ερευνητών αρμόδιων για θέματα νεολαίας θα είναι η συλλογή στοιχείων βάσει των δεικτών νεολαίας, προκειμένου να αποτυπωθεί η εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης των νέων στην Ελλάδα. Πέραν αυτού, θα είναι αρμόδιο για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, ερευνών και μελετών, της τελευταίας τριετίας, που αφορούν στη νεολαία, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, την επεξεργασία τους και την υποβολή προτάσεων στο Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς για έρευνες – μελέτες σε θέματα που αφορούν την ελληνική νεολαία.

Επιπλέον, το δίκτυο ερευνητών, θα έχει αρμοδιότητα εξεύρεσης οικονομικών πόρων για έρευνες – μελέτες, π.χ. μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα συμμετέχει στη διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση αυτών και θα συνεργάζεται με άλλα ερευνητικά δίκτυα. Το δίκτυο Ερευνητών θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, θα συνέρχεται δύο φορές το χρόνο στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και θα είναι μη αμειβόμενο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

1. Να μην έχουν ξεπεράσει το 40ο έτος ηλικίας ή και

2. Να διαθέτουν ερευνητική εμπειρία σε θέματα νεολαίας σ’ έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους τομείς: Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα, Υγεία και Ευημερία, Κοινωνική Ενσωμάτωση, Πολιτισμό και Δημιουργικότητα, Συμμετοχή, Εθελοντισμός, Νεολαία και Κόσμος, Νέοι εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης (NEETs).

3. Δημοσιεύσεις – Ανακοινώσεις σχετικές με θέματα νεολαίας σε αναγνωρισμένα έντυπα

4. Θα συνεκτιμηθεί η τυχόν συμμετοχή σε άλλα ερευνητικά δίκτυα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένα και σωρευτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.moschou@neagenia.gr, έως τις 15 Δεκεμβρίου 2011, με τον τίτλο «Δίκτυο Ερευνητών για θέματα Νεολαίας» Αίτηση_συμμετοχής, Βιογραφικό Σημείωμα και Γράμμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Αγγελική Μόσχου, τηλ. 210 2599322.

http://www.diorismos.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr