PERISTERIA

Ξεφορτώσου τα περιστέρια από το μπαλκόνι σου

11 Απριλίου 201106:52

PERISTERIAΜήπως έχεις βαρεθεί να κυνηγάς τα –κατά τα άλλα- συμπαθητικά πτηνά από τη βεράντα σου; Είσαι και εσύ από τις παθούσες που δεν μπορεί να βλέπει άλλο τις ακαθαρσίες τους; Μην απελπίζεσαι. Πριν πιάσεις το δίκανο (!) δοκίμασε ένα από τα παρακάτω κόλπα. Μπορεί και να εκπλαγείς… ευχάριστα.

 

 Βάλε καρφιά. Υπάρχουν ειδικές ταινίες με ενσωματωμένα πλαστικά (ή και σιδερένια) καρφιά, τις οποίες μπορείς να προμηθευτείς σε pet shops ή σε καταστήματα με είδη για τον κήπο. Κολλάς τις ταινίες στα κάγκελα, ή στα σημεία που τα περιστέρια πάνε και κουρνιάζουν και εκείνα –αφού δεν βρίσκουν κάποιο “άνετο” μέρος να αράξουν- ψάχνουν για άλλη… παραλία.

 

Η λύση των υπέρηχων. Όπως και στις περιπτώσεις των ποντικιών, μερικές συσκευές που εκπέμπουν ήχους σε συχνότητες που ακούν μόνο μερικά ζώα έχουν αποβεί σωτήριες. Για δες το και αυτό.

 

Τρέλανέ τους με την αντανάκλαση. Κρέμασε στην οροφή του μπαλκονιού σου λωρίδες αλουμινόχαρτο ή CD και θα δεις ότι τα περιστέρια θα σταματήσουν να έρχονται νομίζοντας ότι υπάρχουν ήδη άλλα εκεί. Μπορεί η λύση αυτή να μη λειτουργεί μακροπρόθεσμα –γιατί έχει αποδειχτεί ότι τα άτιμα πτηνά ξεπερνούν πολύ γρήγορα τον φόβο που τους προκαλεί η περίεργη εικόνα- αλλά από το ολότελα…

 

Το βαρύ “πυροβολικό”. Στα pet shops μπορείς επίσης να βρεις ορισμένα σπρέι που υπόσχονται να κάνουν δύσκολη τη ζωή των ενοχλητικών περιστεριών. Ψέκασε στα σημεία που συγκεντρώνονται και εκείνα θα κολλήσουν για τα καλά. Ο σκοπός είναι φυσικά να μην ξανάρθουν…

 

Ό,τι και αν κάνεις, μην τα ταΐσεις. Αν αφήσεις έστω και κατά λάθος ψιχουλάκια ή υπολείμματα φαγητού στο μπαλκόνι την έβαψες. Θυμήσου ότι όταν ταΐζεις τα περιστέρια το μόνο σίγουρο είναι ότι… θα το πουν και στους φίλους τους!

Επίθεση! Ρίξε επάνω τους νερό με το λάστιχο ή μπαχαρικά (πιπέρι, κανέλα, πάπρικα κλπ). Τα περιστέρια τα σιχαίνονται όλα αυτά, οπότε –λογικά- θα τραπούν σε φυγή.

 

Καλή επιτυχία

Ζωή Κίττα

http://www.womenonly.gr/

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr