Ένα χειροποίητο πλεκτό παραμύθι στην Αλεξανδρούπολη

9 Μαΐου 202110:23

Επισκεφτήκαμε έναν υπέροχο αναγεννησιακό χώρο τον Iasmo Cosmo στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και ανακαλύψαμε μια παραμυθένια συλλογή από χειροποίητες πλεκτές δημιουργίες!

Περιτριγυσμένοι ανάμεσα σε τόσες υπέροχες μυρωδιές από βότανα , αιθέρια έλαια , φρέσκα χειροποίητα καλλυντικά δημιουργημένα από την ιδρύτρια , Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική θεραπεύτρια Μαριάννα Λαλίδου ανακαλύψαμε μοναδικές χειροποίητες , πρωτότυπες πλεκτές δημιουργίες. Μια συλλογή αποκλειστικά από τον Iasmo Cosmo!

Λίγα λόγια για τη νέα δραστηριότητά σας;

Η αρχική μου ενασχόληση ξεκίνησε το 2012 δημιουργώντας φρέσκα χειροποίητα καλλυντικά εμπλουτισμένα με πέταλα λουλουδιών , με συνταγές δομημένες από την Αρωματοθεραπεία , την κρυσταλοθεραπεία, τα βότανα και τις συμπληρωματικές θεραπείες.

Το όνομα της εταιρείας σας;

Ίασμος . Ένας κόσμος γεμάτος Γιασεμί. Ένας κόσμος όπου η ίαση σκέψεων , συναισθημάτων και σώματος αλλάζει μέσα από τον Ίασμο Κόσμο. Χειροποίητα προιόντα με αγάπη για ένα κόσμο με άρωμα γιασεμί! Ο Ίασμος ιδρύθηκε με γνώση και υπευθυνότητα. Στόχος του είναι η επιλογή προιόντων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και υποστηρίζουν την υγεία μας .

Ποιοι είναι οι δημιουργοί της συλλογής ;

Δημιουργοί και κατασκευαστές της συλλογής η οικογένειά μου.
Φτιαγμένα με τέχνη , φαντασία , αγάπη, μεράκι και ποιότητα !!!
Η αρχική σκέψη για την δημιουργία αυτή , ήταν να αποτελέσουν ξεχωριστά δώρα που προορίζονται για αγαπημένα πρόσωπα.
Έτσι δημιουργησαμε την Handmade Collection Art & Creation by Iasmos Cosmos!!!

Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τα χειροποίητα πλεκτά;

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου η γιαγιά μου , η θεία μου και η μητέρα μου κεντούσαν και έπλεκαν.Η κόρη μου , η οποία είναι 8 ετών , συνεχίζει την παράδοση!!!
Ως παιδιά στην οικογένειά μου , το πλεκτό υπήρχε μέσα στην ζωή μας. Έχουμε φορέσει άπειρα πλεκτά , ξεχωριστά , αγαπημένα πολύτιμα κομμάτια από τα χέρια της θείας μου , της γιαγιάς μου και της μητέρας μου! Πουλόβερ , φορέματα , ζακέτες , εσάρπες , σκουφιά και κασκόλ. Πάντα τα λάτρευα! Μια εικόνα που ξυπνάει γλυκές αναμνήσεις και σε πλημμυρίζει με πανέμορφα συναισθήματα για δημιουργία!!!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσή σας; Από πού παίρνετε ιδέες;

Οι ιδέες έρχονται από παντού… Οι τάσεις παλαιότερων εποχών και οι σύγχρονες τάσεις είναι πηγή έμπνευσης για εμάς , το ελληνικό στοιχείο καθώς επίσης όλες οι αποχρώσεις της φύσης!
Κάθε εποχή φέρνει κάτι διαφορετικό… Η φύση , τα χρώματα , η παρότρυνση φίλων , το μεράκι και η εσωτερική ανάγκη για έκφραση της δημιουργικότητας μας οδήγησαν στην συλλογή χειροποίητων πλεκτών.

Είναι διαχρονικά τα χειροποίητα πλεκτά ;

Τα πλεκτά δεν φεύγουν ποτέ από την μόδα… Το αντίθετο , κάθε χρόνος που περνάει κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στο κομμάτι της δημιουργίας . Η αξία τους είναι ανεκτίμητη!
Η καινοτομία του Ίασμου είναι ότι δίνει την δυνατότητα να παραγγείλετε το χειροποίητο πλεκτό σας ακρίβως όπως εσείς το επιθυμείτε . Επιλέγοντας το μέγεθος , τους χρωματικούς συνδιασμούς και τα αξεσουάρ σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο!

Τι προιόντα θα βρούμε στο χώρο σας ;

Θα ανακαλύψετε χειροποίητες πλεκτές δημιουργίες που συνδιάζουν την απλή και παραδοσιακή τέχνη του πλεξίματος , με μοντέρνα , vintage και πρωτότυπα σχέδια!!!
Θα βρείτε μοναδικές χειροποίητες πλεκτές θήκες σαπουνιών σε διάφορες αποχρώσεις , ξεχωριστά πλεκτά καλάθια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα , όπου αποτελούν μια πιο ιδιαίτερη συσκευασία για πανέμορφα δώρα , χειροποίητα πλεκτά πουγκιά για καλλυντικά , εντυπωσιακά μοντέρνα και vintage πορτοφόλια , πλεκτές τσάντες πλάτης , τσάντες ώμου και χιαστί, φακέλους , νεσεσέρ και υπέροχα πλεκτά τσαντάκια. Τέλος θα βρείτε χειροποίητα πλεκτά μαξιλάρια , παιδικές τσάντες και κουβερτούλες!!! Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές … Όλα τα κομμάτια είναι χειροποίητα , μοναδικά σχεδιασμένα και δημιουργούνται με αγάπη και μεράκι !

Υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό;

Το κοινό ελκύεται από την διαφορετικότητα , την πρωτοτυπία και την ποιότητά τους καθώς επίσης εντυπωσιάζεται διότι είναι όλες χειροποίητες δημιουργίες .

Σε τι ηλικιακό κοινό απευθύνεστε;

Απευθυνόμαστε σε κάθε ηλικία που τους αρέσει η μοναδικότητα και η ποιότητα!!!
Απολαμβάνουμε με χαρά , αγάπη και μεράκι τις καινούριες μας παραγγελείες. Χειροποίητες δημιουργίες που αγαπήθηκαν για την μοναδική τους ποιότητα και αισθητική! Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται , μας επισκέπτεται και μας επιβραβεύει!!!

Και μία κρίσιμη ερώτηση: είναι προσιτό το κόστος για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή;
Στην αγορά υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις τιμές των πλεκτών. Η ποιοτική δουλειά , το σχέδιο , η προσωπική εργασία επηρεάζει σε μεγάλο ποσοστό το κόστος ενός προιόντος. Στον Ίασμο  ωστόσο προσπαθούμε για το καλύτερο με τιμές προσιτές για τον κόσμο.

Ο κόσμος στρέφεται περισσότερο στο χειροποίητο?

Η τάση των χειροποίητων πλεκτών παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.Όλοι νιώθουμε την ανάγκη να στραφούμε σε πιο ποιοτικές και αυθεντικές επιλογές , σε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστοί. Το χειροποίητο έρχεται να καλύψει αυτήν την ανάγκη της εποχής.

Πού μπορεί κάποιος να βρει τις δημιουργίες σας;

Στο κατάστημά μας , στην Λ. Δημοκρατίας 88 ( ημιόροφος ) στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης καθώς επίσης η συλλογή υπάρχει στην σελιδα μας στο fb Iasmoscosmos και στην ιστοσελίδα μας www.iasmoscosmos.gr

Και για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του πλεξίματος;

Ξεκινάμε έναν κύκλο σεμιναρίων στον χώρο μας και online διαδικτυακά μαθήματα για πλέξιμο και βελονάκι. Μέσα από τα σεμινάρια , οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τεχνικές πλεκτικής και θα μάθουν πως να δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά χειροποίητα πλεκτά!

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να στείλετε email στο info@iasmoscosmos.gr ή να επικοινωνήσετε με τον χώρο μας . Τηλ επικοινωνίας 25510-22410 & 6936728626

Αρθρογράφος