Σε άτυπο hotspot μετατρέπεται ο Λιμένας Αλεξανδρούπολης

25 Ιουνίου 201911:53

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με την τρέχουσα ειδησεογραφία ο Ν. Έβρου και η Θράκη δέχονται πίεση από τους ρυθμούς της παράτυπης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Η Αλεξανδρούπολη “υποδέχεται” από χερσαία και θαλάσσια οδό παράτυπους μετανάστες οι οποίοι μετά την πρώτη καταγραφή και ταυτοποίησή τους προωθούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στην Ορεστιάδα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στο ρεπορτάζ η ιστοσελίδα e-evros.gr

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΛΣ σημειώνουν πως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες «χαλάρωση» των μέτρων στα θαλάσσια «σύνορα» από την πλευρά της Τουρκίας με αποτέλεσμα οι σύγχρονοι δουλέμποροι σε συνδυασμό και με τις καλές καιρικές συνθήκες να το εκμεταλλεύονται και να μετακινούν παράνομα πρόσφυγες.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από το πρωί της 21/06/2019 έως το πρωί της 24/06/2019 διεσώθησαν 285 παράτυποι μετανάστες σε εννέα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Λέσβου και Σύμης.

Επιπροσθέτως από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνονται πίνακες με στατιστικά στοιχεία μηνός Μαΐου 2019 που αφορούν στην παράνομη είσοδο παράτυπων μεταναστών :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΤΥΠΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

 

ΜΑΙΟΣ 2019

 

 

ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΠΑΡΑΤΥΠΗ

ΕΞΟΔΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

92

60

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

2897

109

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ

07

24

ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ

ΣΚΑΦΗ

22

03

ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ

ΟΧΗΜΑΤΑ

11

ΠΛΑΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

66

 

Αρθρογράφος