Σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ τo ΓΕΛ Ιάσμου

16 Φεβρουαρίου 201909:30

Το ΓΕΛ Ιάσμου μας φέτος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υλοποιεί Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+  ΚΑ229 συμπράξεις μεταξύ σχολείων.

 To πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο ετών και τίτλο: SWAM (Sustainable Water Approach Management), Αειφόρος διαχείριση του νερού.

Εκτός από το ΓΕΛ Ιάσμου σε αυτό συμμετέχουν σχολεία από την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Δανία.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος  η Διευθύντρια του σχολείου κ. Βάγια Σερέτη που έχει οριστεί υπεύθυνη για την υλοποίηση του σχεδίου και η υποδιευθύντρια κ. Ευφροσύνη Ανδρεαδάκη επισκέφθηκαν το σχολείο εταίρο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας για την πρώτη συνάντηση των καθηγητών, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες πλατφόρμες και να σχεδιαστούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στην υλοποίηση του σχεδίου.

Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν οι μαθητές είναι η αειφόρος διαχείριση του νερού, αυτού του εξαιρετικά ζωτικού στοιχείου όλων των μορφών ζωής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικά, τα οποία δεν γνωρίζουν σύνορα και μας αφορούν όλους σε παγκόσμια κλίμακα.

Ωστόσο ταυτόχρονα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συμμαθητές τους από άλλες χώρες της Ευρώπης, να αναπτύξουν  φιλίες και συνεργασίες, να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια του τόπου μας και να νιώσουν πολίτες της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ.

 

Αρθρογράφος