Ζεϋμπέκ – Μπαράν: Η αφοσίωση τους στον Μετέ διαβατήριο για μια θέση στα ψηφοδέλτια ΣΎΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ

26 Νοεμβρίου 202209:41

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με το νέο τεύχος του μηνιαίου διαδικτυακού περιοδικού “Πυξίδα” του “Συνδέσμου Αποφοίτων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης” που δημοσιεύθηκε στις 25/11/2022, κυκλοφορεί και ειδική έκδοση, αφιερωμένη στον αείμνηστο παραμουφτή Αχμέτ Μετε.

Το 50σέλιδο ειδικό αφιέρωμα περιλαμβάνει κείμενα που υπογράφουν ο στενός κύκλος συνεργατών του, μέλη των παρακρατικών οργανώσεων των εγκαθέτων της Άγκυρας στην Θράκη κι άτομα του στενού περιβάλλοντός του: ENİSE MOLLA AHMET, MURAT ÖMEROĞLU, ALETTIN BOZKURT, ADEM ÖZSOY,MUSTAFA ALIÇAVUŞ,IBRAHIM ŞERIF,SEHER AHMET,AHMET HRALOĞLU,FATMA İMAM,MUSTAFA TRAMPA,MUSTAFA KAMU, RIDVAN TOPÇU, EMİNE PALAZLI, SECDAT KÜÇÜK, BURHAN BARAN, SUNAY, HÜSEYİNOĞLU, GÜLSÜM HÜSEYİN,PERVİN HAYRULLAH, HÜSEYİN BOSTANCI,ÇİĞDEM ASAFOĞLU. OZAN AHMETOĞLU, HATİCE KADRİ , HÜSEYİN ZEYBEK,CAVİT KARABIYIK,İBRAHİM KOCA AHMET, AHMET KADRİ, HÜSEYİN CİHAN, PELİN KOCA MOLLA, ATIKE DELİ HÜSEYIN, FATMA METE, ,FATIH DELİ, FEYZA METE, KAAN BAKİ, MEHMET METE, AHMET KARA, AHMET KURT, SEVKAN TAHSİNOĞLU, CEMİL KABZA, HAMDİ BEKİR, ÖNDER MEÇOĞLU, YILDIZ CAFER ,HÜSEYİN BALTACI, SEDAT HASAN. AYDIN AHMET TASARIM / ASLI KARABEKİR

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα δύο κείμενα που υπογράφουν οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κκ.Χουσεΐν Ζεϋμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.).

Το κείμενο του κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ (σε. 29) με έντονο πολιτικό περιεχόμενο αναφέρεται στον χαρακτήρα του τεθνεώτος, ο οποίος και χαρακτηρίζεται ως “θρησκευτικός ηγέτης”και καταλήγει με την φραση “Ο λαός της Δυτικής Θράκης δεν θα σας ξεχάσει ποτέ, είμαστε οι αρχές σας, και θα συνεχίσουμε να περπατάμε στο μονοπάτι που χαράξατε.”

 

 

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μπουρχάν Μπαράν (σελ. 31), που αναφέρεται στις οργανωτικές ικανότητας και την δράση του τεθνεώτος “θρησκευτικού ηγέτη” δίνοντας και μία συναισθηματική διάσταση , καθώς , ο ίδιος με την ιδιότητα του γιατρού, συνόδευε τον αείμνηστο Αχμέτ Μετέ στις θεραπείες σε νοσοκομειακά ιδρύματα στην Τουρκία, γεγονός που τους έφερε πιο κοντά παρά τις όποιες διαφορές τους.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι ο Αχμέτ Μετέ, εκλεγείς με το 10% των ψήφων της Μειονότητας,εχρίσθη ως θρησκευτικός ηγέτης, επέλεξε να υπηρετήσει τον τουρκισμό του, δημιούργησε μία αναπόδραστη πραγματικότητα για την περιοχή κι έδωσε πλούσιο υλικό για τον ιστορικό του παρόντος και του μέλλοντος.Υπηρέτησε του δόλιους σκοπούς μίας ξένης χώρας, απαρνήθηκε την Πατρίδα του και καλλιέργησε κλίμα διχασμού και μισσαλοδοξίας και προώθησε το ανατρεπτικό πολιτικό Ισλάμ που διχάζει την Μειονότητα και τους πιστούς του Ισλάμ στην Θράκη.

Ο θάνατός του, έδωσε την αφορμή στην Άγκυρα να οργανώσει το “Θρησκευτικό Πραξικόπημα” της Ξάνθης μέσω της επιλογής του νέου παραμουφτή κ. Μουσταφά Τράμπα ώστε ν’ανοίξει ο δρόμος α) για να αντικατασταθεί άμεσα και ο μηχανισμός ψευδομουφτείας Κομοτηνής β)να πλαισιωθεί η ψευδομουφτεία Ξάνθης με εμπίστους της Άγκυρας και γ) να ελέγχεται θρησκευτικά η Μειονότητα για την επόμενη 20ετία τουλάχιστον.

Το Πραξικόπημα αυτό νομιμοποίησαν για λογαριασμό της Αγκυρας οι δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κκ.Χουσεΐν Ζεϋμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.) αφού συμμετείχαν σε μυστική σύσκεψη στο τουρκικό προξενείο υπό την προεδρία του κ. Μουράτ Ομέρογλου στα πλαίσια της συμμετοχής στην “Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας Δυτ. Θράκης”.Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με την ανοχή των προέδρων των κομμάτων τους κ. Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη αντιστοίχως, που με την στάση τους νομιμοποίησαν και την συγκεκριμένη κομβικής σημασίας παρακρατική δομή της Αγκυρας στην Θράκη.

Το ερώτημα ωστόσο που διατυπώνεται από το Komotinipress και τον υπογράφοντα (εναντίον του οποίου έχει υπογραφεί κάλεσμα σε φίμωση, ηθική και φυσική εξόντωση) είναι το ακόλουθο:

Κύριοι Τσίπρα κι Ανδρουλάκη υπάρχουν δύο τινά: ή εγώ είμαι ακροδεξιός ή οι βουλευτές σας υμνητές ενός παράτυπου ιερατείου που μάλιστα στο πρόσωπο του αειμνήστου Αχμέτ Μετέ ταυτίστηκε με ό ,τι πιο ανθελληνικό υπήρξε στη Θράκη τις τελευταίες δεκαετίες. Διαλέξτε..

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη…

Αρθρογράφος