“Ζεστά” ξεκίνησε το 2019 για τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής

8 Ιανουαρίου 201911:25

Βλέποντας τον Δήμο Κομοτηνής ως “οικογένειά” του , ο κ. Γιάννης Γκαράνης, Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ και νέος υποψήφιος Δήμαρχος, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής “έτρεχε” για να εξασφαλίσει το “ζεστό” ξεκίνημα τόσο για τις δομές του ΚΕΜΕΑ όσο και για τις σχολικές δομές του Δήμου.

Με ευθύνη του Γιάννη Γκαράνη και του Ν.Π. «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» λειτουργούν 12 Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και συγκεκριμένα επτά (7) στην πόλη της Κομοτηνής και πέντε (5) στα χωριά Κόσμιο, Ροδίτη, Νέο Σιδηροχώρι, Αίγειρο, και Νέα καλλίστη. Στους δώδεκα (12) αυτούς Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φοιτούν περίπου 620 παιδιά ηλικίας 2,5 έως πέντε χρονών από τα οποία τα 350 νήπια φιλοξενούνται μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».Επίσης, στην ευθύνη του ΚΕΜΕΑ βρίσκονται και 2 Κέντρα Ηλικιωμένων ΚΑΠΗ .

Ήδη από τον Ιούλιο 2018 υπήρχε η μέριμνα , βάσει σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, να χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στους ήδη λειτουργούντες Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των δήμων και των νομικών προσώπων αυτών, με ιδιαίτερη πρόβλεψη να διαθέτουν οι παιδικοί σταθμοί σύστημα κεντρικής θέρμανσης που να εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση εσωτερική θερμοκρασία 18 βαθμούς κελσίου όταν η εξωτερική είναι 0, καθώς και να εξασφαλίζεται η κατάλληλη θερμοκρασία με συστήματα ψύξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είτε οικονομικής επάρκειας για τη προμήθεια πετρελαίου, είτε του προμηθευτή για τα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής και όμως μας επεσήμανε ο κ. Γιάννης Γκαράνης , επιχορηγήθηκαν οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το ποσό των 70.000 ευρώ από τον Δήμο Κομοτηνής σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς και δεν φτάσουν τα χρήματα των επιτροπών για την κάλυψη της Θέρμανσης.

Αρθρογράφος