Yalanci Mufti 3: “Ο Αχμέτ Μετέ αποκαλύπτει το μυστικό σχέδιο της Τουρκίας για την Θράκη” (κι ακόμη δεν αντιδρά κανείς)

5 Ιουλίου 202110:51

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε συμπεράνει ότι “ενδέχεται να εξυφαίνουν κάποιοι κύκλοι (ένα εξελιγμένο) “Σενάριο Κύπρου” για την Θράκη με το τουρκικό παρακράτος και τους Θρακιώτες υποστηρικτές του ή οφελουμένους να έχουν συμπήξει ένα μέτωπο που κινείται με ομοιογένεια.”

Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη 17/6 επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον παράτυπο παραθρησκευτικό λειτουργο Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια πριν 5 χρόνια προωθώντας ουσιαστικά το σενάριο του Αττίλα στην Θράκη.

Στις 21/6 ο Αχμέτ Μετέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Τουρκία και τους εδώ διπλωματικούς υπαλλήλους της για την στήριξη που του παρέχουν χωρίς να παραλείψει να διατυπώσει ότι “Εάν η Τουρκία δεν μας φροντίζει, είναι πολύ δύσκολο να ζήσουμε εδώ”.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Έλληνας Πολίτης Πομακικής καταγωγής και αυτοπροσδιοριζόμενος ως Τούρκος, ιδιώτης, που ενεργεί ως αυτόκλητος παραθρησκευτικός λειτουργός Αχμέτ Μετέ κατηγορεί το Ελληνικό Κράτος ότι εφαρμόζει μια συστηματική πολιτική αφομοίωσης για τους “Τούρκους στα Δωδεκάνησα” και έχει ακριβώς το ίδιο σχέδιο για την Θράκη.

“Θέλουν να μας κάνουν Ρόδο” ισχυρίζεται ο Αχμέτ Μετέ, από το Ωραίο του Ν. Ξάνθης “αποκαλύπτοντας το μυστικό σχέδιο της Ελλάδας σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θέλει να κάνει άρση της διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία όπως και του κηρύγματος στα τεμένη στην τουρκική-αραβική”

Τα παραπάνω , συνθέτουν μία εκρηκτική εικόνα για την παρούσα κατάσταση αλλά και τις διαγραφόμενες εξελίξεις κυρίως για τον ρόλο των ενεργουμένων της Τουρκίας τόσο ως προς την επίτευξη ενδιαμέσων στόχων όσο και ως προς την ενδεχόμενη ύπαρξη ενός τελικού κι αντικειμενικού σκοπού. Ως εκ τούτου διατυπώνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις:
1. Ο Αχμετ Μετε με τις πρόσφατες (κι όχι μόνον) δηλώσεις του φαίνεται ότι έχει διαρρήξει τις σχέσεις του ως άτομο με τους δεσμούς προς την Πολιτεία και τον Λαό της οποίας ανήκει οπότε και τίθεται ζήτημα της διατήρησης της ιθαγένειάς του βάσει των όσων αναφέρονται στο άρθρο 4 § 3 τουΣυντάγματος. είτε λόγω εκουσίας επιλογής απόκτησης άλλης ιθαγένειας είτε λόγω ανάληψη υπηρεσίας σε ξένη χώρα αντίθετης προς τα ελληνική συμφέροντα.
2.Μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει κανείς Κυβερνητικός ή Κρατικός Αρμόδιος σε αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις κυρίως προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τάξης: Το καθεστώς των Ελλήνων Μουσουλμάνων της Δωδεκανήσου δεν είναι μειονοτικό. Τούτο, υπό την έννοια ότι δεν υφίσταται νομική ή πολιτική δέσμευση της Ελλάδας για την αναγνώρισή τους ως μειονότητα. Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, η μόνη, αναγνωρισμένη νομικά, μειονότητα είναι η Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Ειδικότερα, δυνάμει της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947 και με την ένταξη των Δωδεκανήσων στην Ελληνική Επικράτεια, οι Μουσουλμάνοι, Έλληνες πολίτες, που διαβιούν σε Ρόδο και Κω, τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης, εν σχέσει με τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, με τους λοιπούς Έλληνες (άρθρο 19 της Συνθήκης των Παρισίων).Η Πολιτεία αντιμετωπίζει άνευ διακρίσεων φυλής, θρησκεύματος ή πολιτιστικών καταβολών, όλους τους κατοίκους της Ρόδου και της Κω, σεβόμενη την θρησκευτική τους ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
3.Τα μίσθαρνα όργανα της Τουρκίας στην Ελλάδα όσο και οι διπλωματικές αρχές της γείτονος με συμπεριφορές ή δράσεις που κινούνται εκτός του πλαισίου που θέτουν οι διεθνείς συνθήκες, απειλούν την Εθνική Ασφάλεια και την Ακεραιότητα της Ελλαδας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μια “ολιστικού τύπου προπαγάνδα” για “την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνει η Τουρκική Κοινωνία της Ελλάδας”΄κατηγορώντας την Ελλάδα ότι εφαρμόζει “πολιτιστική γενοκτονία αφού δεν αναγνωρίζει ότι οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω, καθώς και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είναι Τούρκοι”.
4.Να υπενθυμίσουμε ότι ιδιαίτερη προσοχή απέδωσε στις παραπάνω εξελίξεις ο Τοποτηρητής Μουφτης Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ καθώς Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε στην Μουφτεία Κομοτηνής και η πρόσφατη περίπτωση που είχαμε θίξει από το Komotinipress του αιγύπτιου ψευδοιμάμη που “ιερουργεί” στη Λέσβο καθώς αναδείχθηκαν παρόμοιες πρακτικές στα Δωδεκάνησα που άρχισε να εφαρμόζει το δίκτυο των Μετέ και Σερήφ.
5. Ιδιαίτερα δραστήρια είναι η Πρόεδρος του Βακούφ Κω κα Ελβάν Κοτζαογλάν ενώ τον Απρίλιο είχαμε και τον διορισμό νέου Ιμάμη Κω, του κ. Ιρφάν Τράμπα.
6.Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι “Ισλαμιστές, ρατσιστές και παιδεραστές κατασυκοφάντησα τον Ελληνικό Στρατό και απείλησαν τους Θρακιώτες – Ενώ κανείς δεν αντέδρασε”

Αρθρογράφος