Yalanci Mufti 2 – Τί θέλει ο Σερήφ στον Ίασμο;

3 Ιουλίου 202111:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως προσφάτως είχαμε επισημάνειοι “εκλεγμένοι/ αιρετοί μουφτήδες” και οι συνεργοί τους εντάσσονται στην λογική των παρακρατικών οργανώσεων που λειτουργούν ως παράλληλες δομές ενάντια στο θεσμό της Μουφτείας που επέλεξε η Ελληνική Πολιτεία και συνιστούν σαφή επιβουλή της εσωτερικής έννομης τάξης και ασφάλειας και πράξη εχθρική και απαράδεκτη.”

Μετά τον κ. Ιλχάν Αχμέτ και τον κ.Οντέρ Μουμίν που συμμετείχαν σε εκδήλωση “Χατήμ” (ήταν και ο Δήμαρχος Μύκης Ριντβάν Δεληχουσεήν) στην Πελεκητή παρουσία του Ιμπραήμ Σερήφ , και μία ημέρα μετά τις “Μέρες Ιάσμου” του Οντέρ Μουμίν στην Αθήνα, ένας άλλος επιφανής συμπολίτης μας, ο κ. Ιμάμ Τζανέρ δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία από την επίσκεψή του στο γραφείο του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ.

Ο κ. Ιμάμ Τζανέρ,είναι μάχιμος δικηγόρος έδρας στο Ν. Ροδόπης και με δράση εκτός αυτής, το όνομά του δημοσιογραφικά ενεπλάκη στην υπόθεση των δύο κατασκόπων της Ρόδου, έχει πολιτική δράση στον Ίασμο όπου έχει εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος του κ. Καδή Ισμέτ, είναι πολιτικός αντίπαλος του κ. Οντέρ Μουμίν και εκπροσωπεί τον Δήμο Ιάσμου στην Αναπτυξιακή Ροδόπης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου (Πρόεδρος είναι ο κ. Νίκος Τσαλικίδης, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης)

Ο κ. Ιμάμ Τζανέρ, αφού χαρακτηρίζει τον καταδικασθέντα από την Ελληνική Δικαιοσύνη ιδιώτη Ιμπραήμ Σερήφ ως “Μουφτή μας” δεν παρέλειψε να γνωστοποιήσει ότι είχαν μία παραγωγική συνάντηση όπου συζητήθηκαν πολιτικά θέματα και έγινε αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της μειονότητας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε ότι πολιτικοί παράγοντες της μειονότητας από την Ξάνθη που φαίνεται ότι (δια)συνδέονται με το μειονοτικό παραϊερατείο του δικού τους νομού, εμφανίζονται συχνά πυκνά και στην περιοχή του Ιάσμου. Ας μην ξεχνάμε βεβαίως και τα χωριά του Γιακά που δημιουργούν μια συμπαγή ζώνης ομογενοποίησης στον άξονα των δύο νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

Ως προς το φιλανθρωπικό έργο του Αχμέτ Μετέ, δεν αποκλείεται να γίνεται αναφορά στα “πακέτα βοήθειας” που στέλνει κατά καιρούς η Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων της Τουρκίας στον “τουρκικό μειονοτικό λαό στα χωριά του Γιακά” καθώς όπως λέει και ο Αμπντουλάχ Ερέν , διευθυντής της προαναφερθείσης υπηρεσίας, “Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της δυτικής Θράκης είμαστε εμείς οι Τούρκοι”.

Ποιος είναι ο φορέας διαμέσου του οποίου διανέμονται στη Ροδόπη τα πακέτα βοήθειας αυτής της τουρκικής κρατικής υπηρεσίας; Ποιοι είναι οι υπεργολάβοι του Ερέν στην Θράκη;Η ανοχή που επιδεικνύουν οι κρατικοί και κυβερνητικοί φορείς σε αυτή την πρακτική συγκαταλέγονται στην διμερή”θετική ατζέντα”;

Οι συνθήκες πόλωσης που δημιουργούνται στον Δήμο Ιάσμου και η διάχυτη αίσθηση ότι εξυφαίνεται σχέδιο απόλυτης επικράτησης και εκφοβισμού του Χριστιανικού στοιχείου στην περιοχή δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους και προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων πρέπει να βρεθεί άμεσα η λύση για την λειτουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.

 

 

Αρθρογράφος