Χουσεΐν Ζεϋμπέκ:Διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά μου….

23 Νοεμβρίου 202119:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η φανερή (πλέον) ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη

Σε δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ αναφέρει ότι “Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ` υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος. Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας.”

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τη Θράκη, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αφού ζήτησε την κατάργηση της Σαρίας είπε: «Η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος… η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι».

Αμέσως προκλήθηκε ένταση με τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη της ΝΔ να δηλώνει: «είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση».

Σε ρόλο πυροσβέστη εμφανίστηκε ο Γ. Κατρούγκαλος ο οποίος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ερμηνεύοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις του συνδέλφου του: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος… άλλο ήθελε να πει Ο Ζειμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων εκκλησίας και κράτους».

Αλλάχ ου Ακμπάρ στην Πλατεία Ξάνθης, “Κένταυρος 21” στο ΠΒ Πετροχωρίου

Αρθρογράφος