Χωρίς σχολικά γεύματα μένουν χιλιάδες μαθητές από 1/3

27 Φεβρουαρίου 202108:32

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά, με γραπτή ενημέρωση πληροφορήθηκαν οι σχολικές μονάδες, που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ότι από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου δεν θα διανεμηθούν τα γεύματα σε μαθητές.

Με την σειρά τους οι διευθυντές των σχολείων ειδοποίησαν γονείς και μαθητές  για την παραπάνω εξέλιξη, χωρίς να υπάρχουν, όπως ήταν και αναμένομενο , περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους αλλά και την χρονική διάρκεια διακοπής γευμάτων.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο λόγος που διακόπτεται προσωρινά η παράδοση των σχολικών γευμάτων σε χιλιάδες μαθητές είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση, ότι εκκρεμεί η υπογραφή της νέας σύμβασης.

Το ερώτημα που τίθεται στους αρμοδίους είναι γιατί καθυστερεί η ανανέωση της σύμβασης, καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, να μένουν χιλιάδες παιδιά χωρίς σχολικό γεύμα. Ειδικότερα, δε, σε μια δύσκολη οικονομικό-κοινωνική περίοδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων απευθύνεται συνολικά σε 185.311 μαθητές, περιλαμβάνει 1.227 σχολικές μονάδες 74 Δήμων-Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Στον Δήμο Κομοτηνής σχολικά γεύματα δίνονται σε 15 δημοτικά σχολεία.

Αρθρογράφος