Χωρίς ψήφισμα κατά του “χρυσού” ο Δήμος Ιάσμου

30 Ιουνίου 202209:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν στα μκδ

“12 δημοτικοί σύμβουλοι με μια ντροπιαστική απόφαση αρνήθηκαν να συζητήσουν το ψήφισμα μου ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ.
Τους αφήνω στην κρίση της κοινής γνώμης…”
 
Σε βιντεοσκοπημένη “επεξηγηματική” δήλωσή του ο κ. Οντέρ Μουμίν επεσήμανε ότι αποτελεί απόφαση ντροπή για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου καθώς συναινούν σε μία ενέργεια που θα έχει επιβαρυντικές συνέπειες για την κοινωνία της Θράκης.
 
«Σήμερα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου. Εκτός ημερήσιας διάταξης και εκτάκτως, έφερα προς συζήτηση το ψήφισμα για να πούμε ένα ηχηρό “ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ”. 12 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν αυτή την απόφαση και καταψήφισαν το “ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ”. Είναι μια απόφαση ντροπή για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου. Αφήνω, λοιπόν, αυτούς τους 12 στην κρίση όλης της Ροδόπης, όλων των Θρακιωτών. Κυριάκος Αμούτζας, Λάκης Δαλακούρας, Ανέστης Βακιάννης, Χρηστίνα Βιδούρα, Βασίλειος Αυγούστης, Ερτζάν Μουεμίν, Ερκάν Κίντς, Καάν Μουμίν, Μουσδάτ Καρα Χασάν, Ναδήρ Ιδρύς, Παναγιώτης Σπορίκης και Μεχμέτ Αρήφ, είναι αυτοί που αρνήθηκαν να εκδώσουμε το ψήφισμα κατά του χρυσού, με αποτέλεσμα να συναινούν σε κάτι το οποίο θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τις επόμενες γενιές, τη νεολαία με επιβαρυντικές συνέπειες για την κοινωνία μας. Τον κύριο Αμούτζα τον καταλαβαίνω, διότι ο πρόεδρος του, ο κύριος Μπούκας, είναι φίλος με τον Κακουλίδη που λέει ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ από τη μεριά τον Σαπών. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι για ποιο λόγο να αρνηθούν ένα τέτοιο ψήφισμα κατά του χρυσού” δήλωσε ο Οντέρ Μουμίν, αφήνοντας τους αρνηθέντες Δημοτικούς Συμβούλους στην κρίση της κοινής γνώμης.
 
Απαντώντας με σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κυρ. Αμούτζας τόνισε : Καταψήφισα σήμερα την ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ διότι ήταν ένα εκτός ημερήσιας διάταξης, σοβαρό, θέμα το οποίο και θα έπρεπε να έρθει ως επίσημο θέμα σ’ ένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
 
 

Αρθρογράφος