Χωρίς εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου

10 Σεπτεμβρίου 201916:30

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μεσούντος του θέρους μάθαμε με πομπώδη τρόπο μέσω δημοσιευμάτων για την αναβάθμιση των αύλειων χώρων,τα  νέα γήπεδα άθλησης και τις ράμπες ατόμων με αναπηρία σε 10 σχολεία (του κέντρου)της Κομοτηνής, αξίας 450.000 ευρώ με την χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Δεν έχουμε , όμως, μάθει ακόμη πότε και αν θα γίνουν εργασίες διόρθωσης, βελτίωσης και συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εκτός του “κέντρου” της Κομοτηνής, όπως λ.χ. στην περίπτωση του Κοσμίου!

Απλές (κι αυτονόητες)εργασίες που θεωρούνται απαραίτητες για ένα σχολείο εν έτει 2019 όπως ελαιοχρωματισμός εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων , περιποίηση του αυλείου χώρου, αντιμετώπιση των προβλημάτων της αποθήκης, τοποθέτηση τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ, περιποίηση χώρου αθλοπαιδιών και βόλεϋ, περιποίηση του πρασίνου στο φράκτη, τοποθέτηση εξωτερικού κελύφους κοκ δεν έχουν εκτελεσθεί και μία ημέρα πριν τον σχολικό Αγιασμό, είναι εμφανή τα ελλείμματα εντός κι εκτός των σχολικών εγκαταστάσεων.

Η λειτουργικότητα και αυτού του σχολείου , όπως και άλλων, τόσο σε τοπικό όσο και σ’εθνικό επίπεδο, εξαρτάται από τους αγώνες που δίνουν οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων την στιγμή που οι αρμόδιοι των δήμων ιεραρχούν με διαφορετικά κριτήρια τη διάθεση των κονδυλίων τους.

Χωρίς να αναζητούνται ή να καταλογίζονται ευθύνες (αυτό είναι έργο των πολιτικών της περιοχής) μία βόλτα μέχρι το Δημοτικό Σχολείο του Κοσμίου αρκεί για να βγάλει κάποιος τα συμπεράσματά του αλλά και ν’αναρωτηθεί για το αν οι δημοτικοί μας άρχοντες μεριμνούν ως οφείλουν για το κοινό συμφέρον των μικρών και μεγάλων δημοτών τους…

 

Αρθρογράφος