Χοιρινό κρέας από την Ροδόπη με την εγγύηση Κύριλλου Καλπακίδη (video)

31 Ιανουαρίου 202111:07

Ένας από τους 200 (νέους) χοιροτρόφους στην Ελλάδα, είναι και ο κ. Κύριλλος Καλπακίδης που παρέλαβε την οικογενειακή μονάδα εκτροφής χοίρων (έτος ιδρύσεως 1989) και την ανέπτυξε με σταθερούς ρυθμούς σε μια πρωτοπόρο Χοιροτροφική μονάδα, μοναδική στο είδος της στο Ν. Ροδόπης.

Από το 1995 ασχολείται με την αναπαραγωγή και πάχυνση χοίρων και απευθύνεται σε εμπόρους κρεάτων και επιλεγμένα κρεοπωλεία.

Η επιχείρηση στεγάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, στις Υφαντές Κομοτηνής, σε μια σύγχρονη και άρτια εξοπλισμένη μονάδα, υψηλών προδιαγραφών.

Η αναπαραγωγή και η πάχυνση των χοίρων γίνεται κάτω από απόλυτα υγιεινές συνθήκες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα την διάθεση κρέατος υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας κάτι που απολαμβάνουμε πλέον σε επιλεγμένα Κρεοπωλεία της πόλης μας, με αγνά και νόστιμα Χοιρινά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και του καταναλωτή.

Ο κ. Κύριλλος Καλπακίδης, προσκεκλημένος της Σχολής Κρέατος  του κ. Γ. Μπατσολάκη, στα πλαίσια ενημέρωσης των σπουδαστών της σχολής παρουσίασε τους βασικούς αξονες της δραστηριότητάς του, παρουσίασε την επιχείρησή του, κατέθεσε τις απόψεις του για την ελληνική χοιροτροφία, αναφέρθηκε στη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτρόφων, στα υψηλά standards του ιδίου και των συναδέλφων του που κατάφεραν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να καλύπτουν το 30% της εγχώριας αγοράς χοιρινού κρέατος, ενώ αναφέρθηκε στην υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στην οποία επενδύουν οι Έλληνες χοιροτρόφοι.

Ιδιαίτερος λόγος έγινε γι α τους εμπορικούς κινδύνους που προκύπτουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω πανδημίας με τις συνεπακόλουθες οικονομικές επιπτώσεις ενώ τόνισε τον υψηλό δείκτη βιοασφάλειας και της υγειονομικής θωράκισης των χοιροτροφικών μονάδων στην Ελλάδα που ακολουθούν πολύ πριν την φάση του κορονοϊού όλα τα σχετικά πρωτόκολλα..

Αρθρογράφος