«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κομοτηνή με τον «Οδυσσέα»

12 Μαρτίου 201715:01

Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το 1o Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου, θα βρίσκεται στην Κομοτηνή, στην Πλατεία Ειρήνης. Θα πραγματοποιούνται παρεμβάσεις καθημερινά, από τις 09:00 έως και τις 13:45 σε σχολικές μονάδες και από τις 17:00 έως τις 19:30 σε γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ το μεσημέρι θα παρέχονται πληροφορίες στο κοινό.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί) του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» για να ενημερώσει, με τρόπο διαδραστικό, τους επισκέπτες – μικρούς και μεγάλους – για κάθε θέμα/πρόβλημα/κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σήμερα, για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας, για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, καθώς και για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις του Οργανισμού.

Παράλληλα, την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 14:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς και τους συλλόγους της πόλης. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, θα παρουσιάσει τον απολογισμό των πανελλαδικών δράσεων, τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Βόρεια Ελλάδα και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριοποίησης του Οργανισμού στην περιοχή, προς όφελος των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Κομοτηνής για την παραχώρηση του χώρου στάθμευσης του ΟΔΥΣΣΕΑ, τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων για τη σημαντική τους συνεισφορά στην κινητοποίηση των σχολείων της περιοχής.

Η δράση του «ΟΔΥΣΣΕΑ» πραγματοποιείται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αρθρογράφος