wagner-siegfried.jpg_368x800

«Siegfried» του Βάγκνερ η επόμενη προβολή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

3 Νοεμβρίου 201110:00

wagner-siegfried.jpg_368x800Η παράσταση του Wagner «Siegfried» θα μεταδοθεί από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 αντί της προγραμματισμένης 19:00, λόγω της αλλαγής ώρας στην Ελλάδα.  

Με το εκπληκτικό έργο του Wagner «SIEGFRIED» στις 5 Νοεμβρίου συνεχίζεται το  βραβευμένο πρόγραμμα  «The Met: Live in HD», της Μetropolitan Opera που έφερε στην Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Σε αυτή την παραγωγή το κοσμικό όραμα του Wagner, εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του. Ένας χαρακτήρας ατρόμητος και ταυτόχρονα αγνός, ο Siegfried έχει την ικανότητα να μετατρέψει τη σκοτεινή υπόθεση σε κωμωδία.

Το εξαιρετικό cast των διακεκριμένων καλλιτεχνών αποτελείται από: τον Jay Hunter Morris στον ομώνυμο ρόλο, τη Deborah Voigt στο ρόλο της «Brunnhilde», (Μπρυνχίλντε), που είναι και το «έπαθλο» του Siegfried και τον Bryn Terfel, στον ρόλο του «Περιπλανώμενου». Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.

 

Richard Wagner:  «Siegfried»

 

Το κοσμικό όραμα του Wagner, εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του. Ένας χαρακτήρας ατρόμητος και ταυτόχρονα αγνός, ο Siegfried έχει την ικανότητα να μετατρέψει τη σκοτεινή υπόθεση σε κωμωδία.

Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται ο ιδανικός ήρωας, εκείνος που μπορεί και αφήνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα, μέσα από την κάθε του πράξη. Ταυτόχρονα όμως, ο θεατής ανακαλύπτει και την τρυφερή του πλευρά. Ο Siegfried λαχταράει τη συντροφιά, αναζητάει την παρέα, ακόμα και στη φύση. Η γενναιότητά του και η ατρόμητη προσωπικότητά του είναι ένα κράμα δύναμης και ευαισθησίας. Είναι αγνός και για αυτό μπορεί, τόσο απλά, να επικοινωνεί με όλη τη φύση.

Η σύνθεση σκηνικού και λόγου με υπέρ-ρεαλιστικά στοιχεία, αποτυπώνουν τις δύο αντίθετες όψεις του κόσμου του. Η σκοτεινή και η φωτεινή πλευρά, παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια του Siegfried. Τα στοιχεία του υπέρ-ρεαλισμού χαρακτηρίζουν αυτή την παραγωγή, αφού είναι απαραίτητα για την πιο πειστική ανάδειξη του φυσικού κόσμου και την καλύτερη απόδοσή του. Η αίσθηση της φύσης είναι απαραίτητο να υπερτερεί, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει τον θεατή στον δικό της κόσμο. Την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, ενισχύει σημαντικά και η ορχήστρα, καθώς ενδυναμώνει τα συναισθήματα και διεγείρει τις αισθήσεις. Ο θεατής μέσα από αυτή την προσέγγιση, πρέπει να νιώσει το μυστήριο και τον κίνδυνο, ταυτόχρονα με την ομορφιά και τη γαλήνη που συνυπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο.

Η δύναμη του “video art” υπό την επιμέλεια του video Pedro Pires, η τελευταία τεχνολογία των οπτικών εφέ και οι 3D απεικονίσεις, δίνουν «ζωή» στο σκηνικό. Μέσα από οφθαλμαπάτες και οπτικά τρικ, το αποτέλεσμα δίνει μια μαγική αίσθηση, ενώ η πρωτοποριακή σκηνική μηχανή του Robert Lepage εντυπωσιάζει, καθώς μεταμορφώνεται από μαγεμένο δάσος, σε ερωτική φωλιά… στη βουνοκορφή!

 

Όπερα σε τρεις πράξεις

 

Συνθέτης/Λιμπρέτο Richard Wagner

Σκηνοθεσία/ Σκηνογραφία: Robert Lepage

Βοηθός Σκηνοθέτη Neilson Vignola

Σκηνικά: Carl Fillion

Κοστούμια: François St-Aubin

Φωτισμοί: Etienne Boucher

Video Art: Pedro Pires

Live in HD Παρουσίαση: Renee Fleming

Brünnhilde (Βρουνχίλδη): Deborah Voigt

Erda (Έρντα): Patricia Bardon

Siegfried (Ζίγκφριντ): Jay Hunter Morris

Mime (Μίμε): Gerhard Siegel

Wanderer (Περιπλανώμενος): Bryn Terfel

Alberich (Άλμπεριχ): Eric Owens

 

Μουσική διεύθυνση Fabio Luisi

 

Ορχήστρα και Χορωδία της ΜΕΤ

 

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

1. ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Σ.Π.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ) ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛ.: 25310 34072

2. ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α. (AN.PO. A.E) Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ & Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ . ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛ.: 25310 34071

3. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ 7Α, ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΛ.:25310 84040-1

4. Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδακης, Αδριανουπόλεως 4Α Αλεξανδρούπολη τηλ.25510-22908, 2551022808

5. Βιβλιοπωλείο Δήμ. Πυργελή, Ξάνθη τηλ. 2541072363

6. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Ελευθερίου Βενιζέλου 41, Αλεξανδρούπολη, τηλ. 25510 23 050

7. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Βασ. Σοφίας 8, Ξάνθη, τηλ. επικοινωνίας 25410 – 84085.

 

Τιμές Εισιτηρίων:

25 € (διακεκριμένη θέση), 20 €, 15 €

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr