Βρήκαμε γνήσιο κουλούρι Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή

27 Απριλίου 201612:10

Όταν ακούμε κουλούρι Θεσσαλονίκης το μυαλό μας ταξιδεύει στις γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Ένα από παραδοσιακά ελληνικά σνακ, που αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών. 

Η απλότητα της γεύσης είναι ικανή να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας. Εμείς όπως κάθε μέρα στη δουλεία, θέλαμε να συνοδεύσουμε τον καφέ μας με κουλούρι Θεσσαλονίκης. Ψάξαμε και βρήκαμε την γνησιότητα της γεύσης και της απόλαυσης.

Παρόλο που δεν έχει κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, το κουλούρι ταυτίστηκε με τη συμπρωτεύουσα καθώς η ιστορία του ξεκινά την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και εμφανίστηκε κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Στους Θρακιώτικους Φούρνους Λεχούδη μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από κουλούρια νηστίσιμα και μη. Για παράδειγμα πέρα από το κλασσικό κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπορείτε να διαλέξετε μέσα από κουλούρι πολύσπορο, με σταφίδες, με ταχίνι, με γέμιση τυρί Φιλαδέλφεια κ.α.

Καταστήματα:

Αγ. Γεωργίου 9 – 11

Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2 & Τούντζα Γωνία

 

 

Αρθρογράφος

blank
Ανδριανή Λοϊζίδου
Η Ανδριανή έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Νομική στο Cambridge της Αγγλίας. Έχει δουλέψει σε διεθνούς φήμης εκδοτικούς οίκους και έχει διδάξει Αγγλικό Δίκαιο σε Ακαδημαϊκό επίπεδο.