Βραβεύτηκαν τα σχολεία  του Δήμου Κομοτηνής για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης

27 Μαΐου 202314:40

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Κομοτηνής στην Τσανάκλειο Σχολή, για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Στον προαύλιο χώρο της Τσανάκλειου Σχολής, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Στις υπαίθριες δραστηριότητες συμμετείχε ενεργά το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού «Exagono»  του Δήμου Κομοτηνής και η East-West Greece. Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο Κομοτηνής για την προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι από 7.194  μαθητές από 51 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε πέντε ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο και μπαταρίες).

 Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά από 7.194  μαθητές:

  • Χαρτί: 16.643 κιλά
  • Πλαστικό: 4.236 κιλά
  • Αλουμίνιο: 571 κιλά
  • Μπαταρίες: 100 κιλά
  • Τηγανέλαιο: 50 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 73.200 πόντων επιβράβευσης.

Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμων Λεχούδης και ο Πρόεδρος της Κ. Καραθεοδωρή, Σάκης Λάπατας συνεχάρησαν τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς απέδειξαν πως η ανακύκλωση δεν αποτελεί απλώς μια εφήμ

εφήμερη τάση της εποχής, αλλά μία κουλτούρα για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Επιπλέον, ευχαρίστησαν την «Eco Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», την «East-West Greece», το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει», την «Παπαδήμος Παπάκης ΟΕ», τις «Επιγραφές Αδαμίδης», την εταιρεία «Τηγανέλαια Θράκης», το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού «Exagono» του Δήμου Κομοτηνής και την ΚοινΣεΠΘρα.Κι, για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά.

 

Αρθρογράφος