Β.Έβρος: 4 Επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID 19

3 Απριλίου 202013:00

Για την εξάπλωση του κορονοϊού στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου μίλησε στο Ράδιο Έβρος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας Χρήστος Παπαθανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στον βόρειο Έβρο μέχρι και την Πέμπτη 2 Απριλίου, είναι 4 μεταξύ των οποίων ο 87χρονος που νοσηλεύεται αποσωληνωμένος πλέον στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η σύζυγος του η οποία είναι καρκινοπαθής, μια γυναίκα από τις Καστανιές και ένας 51χρονος.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας τόνισε ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά αν αυτά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα καθώς ένας κατά τα άλλα υγιής φορέας του ιού δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του αλλά αποτελεί κίνδυνο για την διασπορά του κορονοϊού. Επιπρόσθετα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχει η συμμόρφωση του κόσμου στις οδηγίες της πολιτείας ενώ παράλληλα επισημάνθηκε και όχι άδικα η συνεισφορά του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που είναι υποστελεχωμένο  εν καιρώ πανδημίας.

(evrospress)

Αρθρογράφος