Β. Ελευθεριάδου: Η ενότητα φέρνει τη νίκη, όχι ο διχασμός!

5 Φεβρουαρίου 201920:21

 

Ανοικτή επιστολή προς

 Κυρία Μαγδαληνή  Γιαμουστάρη, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Κύριο Ιωάννη Βεζυργιανίδη Πρόεδρο ΝΟΔΕ Ροδόπης

 

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Η ΝΔ ιδρύθηκε και γαλουχήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως μια παράταξη βαθιά λαϊκή , απολύτως δημοκρατική, η οποία αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες .

Απετέλεσε και αποτελεί την επιλογή εκατομμυρίων πολιτών που πίστευαν και πιστεύουν στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους, της πατρίδας, της θρησκείας.

Βασική της αρχή, η πίστη στις δυνατότητες και ικανότητες του κάθε Έλληνα ,να μεγαλουργεί ελεύθερος. Αυτός είναι και ο βασικός πυρήνας της ιδεολογίας μας.

Αυτή  είναι και η διαφορά μας από διάφορες ιδεολογίες και καθεστώτα  τύπου Μαδούρο , τα οποία στο όνομα της λαϊκής κυριαρχίας  αντικαθιστάται η βούληση των πολλών από τη βούληση του ενός και «αλάνθαστου». Καθόλου τυχαία η σύμπτωση του θαυμασμού της κυβέρνησης Τσίπρα σε τέτοιου είδους «δημοκρατικές» πρακτικές αν λάβουμε υπ όψη μας τους συχνούς της ύμνους  προς τον έκπτωτο πλέον πρόεδρο της Βενεζουέλα.

Αγαπητοί μου  συναγωνιστές, κλείνω ήδη μια δεκαετία ενεργού συμμετοχής στα πολιτικά πράγματα της περιοχής και του κόμματος ειδικότερα, δεδομένο που μου δίνει νομίζω το δικαίωμα για να εκφράσω ελευθέρα τους προβληματισμούς μου , τις ανησυχίες μου , αλλά  την επιθυμία μου ν αλλάξει  η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας  στην Ροδόπη προς το καλύτερο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μάιου (ίσως και οι εθνικές αν το επιλέξει η κυβέρνηση), επιβάλλεται να είχαν γίνει ήδη το εφαλτήριο για ενότητα, ομοψυχία ,κοινό βηματισμό, με μοναδικό σκοπό τη νίκη.

Δυστυχώς πολλά από τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ροδόπη, με αποκορύφωση την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ ,δεν συνάδουν ούτε στο ύφος ούτε στην ιστορία αλλά ούτε και στη νικηφόρα δυναμική του κόμματος μας .

Η προ μηνός επιστολή αποχώρησης του κ Πτεράρχου κ Ιατρίδη από την πρόθεση υποψηφιότητας του ως βουλευτή Ροδόπης, με σαφείς  αναφορές στην ιδιοτελή μεταχείριση εκ μέρους τη ΝΟΔΕ  συγκεκριμένου πολιτικού της Ροδόπης, δυστυχώς όχι μόνο δεν ταρακούνησαν κανένα αλλά δόθηκε η εντύπωση πως ρίχθηκε στο καλάθι των «αχρήστων».

Έχουμε ακούσει επανειλημμένως τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη , να αναλύει τη νέα πολιτική αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος μας. Ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και όχι κλειστοφοβικό, με μητρώο νέων στελεχών , με εκλογή όλων των οργάνων του από τη βάση, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ήμουν η μόνη πολιτικός στην Ροδόπη που στήριξα τον Κ.Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές του 2015 γιατί πίστεψα στις ιδέες του αλλά και στην απλότητα του παρά το βαρύ όνομα που φέρει. Ήμουν η μόνη πολιτικός από τη ΝΔ στη Ροδόπη που στα πέτρινα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , βρισκόμουν σχεδόν καθημερινά σε κάθε γωνιά του νομού μας, ακούγοντας τα προβλήματα των δοκιμαζομένων απλών ανθρώπων, μεταφέροντας τους όμως παράλληλα και το μήνυμα της αισιοδοξίας για τη νέα εποχή που έρχεται , με ανάπτυξη, με διαφάνεια , με αξιοκρατία.

Θα αγωνίζομαι πάντα για τις αρχές μου, στηριζόμενη στο λαό και μόνο αυτόν. Αυτός ο αγώνας ήταν και θα είναι συνεχής με αναμμένες πάντα τις μηχανές-και όχι κατά το δοκούν-. Δεν προέρχομαι από τζάκι, δεν έχω υψηλές συγγένειες , ούτε γνωριμίες.

Κριτής όλων μας είναι ο λαός και μόνο αυτός.

Αυτό που ζητώ από εσάς είναι ένα .

Η ενότητα φέρνει τις νίκες , όχι ο διχασμός.  

 

Με τιμή

Βουλα Ελευθεριάδου

Ιατρός-Πολιτευτής Ν.Δ. νομού Ροδόπης

Αρθρογράφος