Τουρκικές ΨΕΠ με στόχο την Θράκη – Ο ρόλος του κ. Μουράτ Ομέρογλου

15 Αυγούστου 202213:18

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το Komotinipress βρέθηκε στον Έβρο! Την Κυριακή 14/8/2022 ακολουθήσαμε την διαδρομή από την Λύρα μέχρι το Διδυμότειχο, προκειμένου να διερευνήσουμε τα όσα διαβάζαμε σε ανταποκρίσεις ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης σχετικά με μία ευάριθμη ομάδα εγκλωβισθέντων σε νησίδα πλησίον του χωριού Κισσάριο.

Οι ανταποκρίσεις αυτές διανθίζονταν και από δελτία ΜΚΟ για πρόσφυγες που καλούσαν τις Ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν σε αποστολή έρευνας και διάσωσης σε περιοχή που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δεν ανήκει στην ελληνική Επικράτεια,αλλά σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είχαμε το θάνατο ενός μικρού παιδιού από τσίμπημα σκορπιού.

Δημοσιογράφοι, νομικοί, ανθρωπιστικές οργανώσεις , πολιτικοί κ.ά. επικαλούμενοι το κίνητρο του ανθρωπισμού, κατηγόρησαν ελληνική κυβέρνηση και αρχές ως δολοφόνους με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να συμμετέχει πολιτικά και επικοινωνιακά προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, σε επικοινωνιακή αδράνεια, αρκέσθηκε σε δύο ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., σε ένα μήνυμα τουΐτερ του Ν. Μηταράκη, σε κάποιες δημοσιογραφικές διαρροές ενώ δεν είχαμε καμία επίσημη αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κάποιες διαρροές στα μκδ ανέφεραν ότι “Βάσει του Άρθρου 6 της Συνθήκης της Λωζάνης, και των σταθερών σημείων υπό μορφή συνοριακών πυραμίδων, οι πρόσφυγες βρίσκονται σε Τουρκικό έδαφος και δυτικά του Βραχίονα, και η Άγκυρα είναι υποχρεωμένη να τους περιθαλψει Αν το κάνει η Ελλάδα είναι εισβολή σε ξένη χώρα”

Το δικό μας ρεπορτάζ στην περιοχή, η επαφή μας εκπροσώπους Αρχών, η επιτόπια έρευνά μας (σε όποια σημεία ήταν αυτή δυνατή), η συνομιλία μας με κατοίκους της περιοχής, ήταν διαφωτιστική για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον Έβρο, αλλά δεν επιβεβαίωναν τα όσα διαβάζαμε στα αθηνοκεντρικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ξεκινούσαν πάντοτε με αναφορές στην αύξηση των παρατύπων μεταναστευτικών ροών που οφείλονται στην πτώση της στάθμης του ποταμού Έβρου που αποτέλεσε το έναυσμα για αύξηση της μεταναστευτικής ροής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή του Έβρου βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή εδώ και ημέρες τόσο λόγω της αποδεδειγμένης συμμετοχής παρατύπων μεταναστών σε εγκληματικές ενέργειες εμπρησμού αλλά κι εξαιτίας της επιθετικής και προκλητικής ρητορικής των Τούρκων.

Όπως είχαμε καταγράψει και σε  προηγούμενα άρθρα μας, είναι αναβαθμισμένα τα χαρακτηριστικά των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι διακινητές και τα συνεργαζόμενα δίκτυα διακίνησης που δρούν και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Παρακάμπτοντας τα σταθερά εμπόδια του βορείου και νοτίου Έβρου (Καστανιές -12,5χλμ Φέρες-26χλμ) και ευρισκόμενοι σε έναν διαρκή πόλεμο με τα περίπολα της Συνοριοφυλακής και της ΕΛ.ΑΣ. οι διακινούμενοι εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος.

Η καθημερινή εποπτεία των ελληνικών συνόρων με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και οι συνεχόμενες και δυναμικές περιπολίες δυνάμεων συνοριοφυλακής και αστυνομίας με την συμμετοχή 100 στελεχών της FRONTEX έχουν αποτελέσματα, καταγράφουν επιτυχίες αλλά , σύμφωνα με εμπειρικές εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών ότι μόνον ένα 10-15% των διακινουμένων συλλαμβάνεται.

Πληθώρα ευρημάτων αναδεικνύει ότι εμπειροπόλεμοι μαχητές της «συριακής αντιπολίτευσης» έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διακίνηση παράνομων αλλοδαπών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη με την οργάνωση δικτύων πολυεθνικής συγκρότησης και λογιστικής υποστήριξης σε τοπικό επίπεδο.

Αναπάντητες οι τουρκικές ΨΕΠ/Psy/blackopps στην Ελληνική Θράκη …

Τουρκικό Προξενείο και ΨΕΠ στην Θράκη

Ήταν εμφανές ότι βρισκόμασταν κι αυτόν τον 15Αύγουστο μπροστά σε μία οργανωμένη ψυχολογική επιχείρηση της Τουρκίας και του φιλοτουρκικού λόμπυ εν Ελλάδι με στόχο την Θράκη στα πλαίσια της νέας φάσης του υβριδικού πολέμου που ξεκίνησε στις αρχές του 2022 στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα με την συμμετοχή του Χουλουσί Ακάρ και των Αρχηγών Επιτελείων των τουρκικών Ε/Δ/.

Στην εν εξελίξει προβοκάτσια συμμετείχαν και οι εγκάθετοι του τουρκικού Προξενείου στην Θράκη: πρώτος και καλύτερος ο ευνοούμενος του κ. Μουράτ Ομέρογλου, κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, προστατευόμενο στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κι ένας εκ των 17 διωκτών της ελευθεροτυπίας στην Θράκη ενώ την ανάρτησή στα μκδ προωθούσε και το τοπικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην φετεινή κατ’έθιμο ΨΕΠ συμμετέσχε και ο καθ’ομολογίαν του προσωπικός συνομιλητής του κ. Μουράτ Ομέρογλου και συντάκτης απειλητικού κειμένου εναντίον μου κ. Ιλχάν Ταχσίν. Βεβαίως ο κ. Ιλχάν Ταχσίν προχώρησε, τεχνιέντως, και σε προσβολή της Χριστιανικής πίστης παραθέτοντας την ανάρτηση μέλους ΚΕ ΚΙΝ.ΑΛ.(να θυμίσουμε ότι το όνομα Μαρία αναφέρεται στο ανεπιβεβαίωτο περιστατικό δήγματος από σκορπιό μικρού κοριτσιού παρά το γεγονός ότι στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνεται ότι πρόκειται για μουσουλμάνες γυναίκες)

(πηγή χάρτη: Γεώργιος Βολουδάκης)

upd:Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι μετανάστες που βρίσκονταν σε τουρκική νησίδα

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

Αρθρογράφος