Τούρκοι κυβερνοτρομοκράτες ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν σε 100 ελληνικές ιστοσελίδες

10 Οκτωβρίου 201821:55

Όπως είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο κείμενο “Παρ’όλες τις συντονισμένες κι επιτυχείς προσπάθειες των κατά τόπους διωκτικών αρχών και της διεθνούς αντιτρομοκρατικής συμμαχίας, φαίνεται ότι είναι μακριά ακόμη η πλήρης εξάλειψη των μηχανισμών πληροφοριακής παρέμβασης που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Αναζητείται ο Πράκτορας Νίο που θα αποδομήσει το οικοδόμημα του σύγχρονου Matrix και θα περιορίσει την δράση που έχουν αναπτύξει οι υποκουλτούρες που το συνθέτουν και το συντηρούν..”

Κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ δέχθηκαν ελληνικές ιστοσελίδες, την Τετάρτη.

Η ομάδα Ayyildiz Tim, μία από τις παλαιότερες της Τουρκίας, ισχυρίζεται ότι «έριξε» τουλάχιστον 100 σημαντικές ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και κρατικές. Η επιχείρηση χακαρίσματος βρίσκεται σε εξέλιξη με τη σελίδα του Ατρομήτου, του μπασκετικού Ολυμπιακού, Πανεπιστημίων και σχολείων να έχουν «κατέβει». Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακου εναλλάσσονταν εικόνες και ακουγόταν ραπ μουσική.

Οι επιθέσεις της έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές, ενώ η ομάδα τους είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα social media με περισσότερους από 1.500.000 Τούρκους να τους ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο ενώ οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές ενώ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γειτονικής χώρας.

Πάντως, την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και πιο συγκεκριμένα πηγές προερχόμενες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να διευκρινίζουν πως δεν έχει διαπιστωθεί, έπειτα από ελέγχους, δραστηριότητα που να συνδέεται με το γεγονός. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες που θεωρητικά είχαν δεχθεί κυβερνοεπίθεση λειτουργούσαν κανονικά, ενώ και οι διαχειριστές του, επισήμως, δεν προέβησαν σε κάποια καταγγελία.

Αρθρογράφος