Το τουρκικό παρακράτος παγίδευσε τον Δήμαρχο Αθηναίων;

7 Νοεμβρίου 202219:17

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η σύλληψη και ουσιαστική απέλαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο ή καινοφανές για την στάση της Τουρκίας απέναντι σε Έλληνες Πολίτες, κι εντάσσεται σε μία σειρά άλλων παρανόμων απελάσεων Ελλήνων Πολιτών κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις τουρκικές αρχές βάσει ενός “εθνικού καταλόγου ανεπιθυμήτων αλλοδαπών” που φαίνεται να έχει συνταχθεί προσφάτως (8/2/2021) και περιλαμβάνει Έλληνες Πολίτες που αποτελούν απειλή για την εθνική τουρκική ασφάλεια. Με μία πρόχειρη αναζήτηση της σχετικής νομοθεσίας φαίνεται ότι πρόκειται για κάποια αναθεώρηση του Ν. 6458 που καθορίζει θέματα εισόδου και παραμονής αλλοδαπών στην Τουρκία.

Πώς θ’απαντήσει η Ελλάδα στην ευθεία προσβολή στο θρησκευτικό και εθνικό αίσθημα των Ελλήνων από το κράτος-συμμορία; (video)

Η Ελληνική Κυβέρνηση αντέδρασε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο ως προς την αντιμετώπιση αυτού του έκτακτου περιστατικού αλλά τίθεται ζήτημα για την συνολική στάση που τηρείται απέναντι σε αυτές τις πρακτικές ενώ ας μην ξεχνάμε τις “ιδιωτικές επισκέψεις” εκπροσώπων του τουρκικού “παρα”κράτους στην Θράκη αλλά και επισήμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Τουρκίας που κινούνται ανενόχλητα.

Ποιός Έλληνας Αξιωματούχος θα συνοδεύει τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ;

Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε, όμως, ως παράπλευρη “αρρυθμία” του Ελληνικών Αρχών αλλά και της Κοινότητας των Πληροφοριών στο εξωτερικό, είναι η φωτογραφία που συνοδεύει ανταπόκριση απο την Κωνσταντινούπολη για την επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη (παρά το γεγονός ότι ακύρωσε την επίσημη επίσκεψη στην Σμύρνη ως αντίδραση στην απέλαση Τζιτζικώστα) όπου συμμετείχε σε τελετή εγκαινίων του πάρκου «B40 Park», από κοινού με το Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, με αφορμή την πρώτη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit).

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως, απαθανατίζει τον Δήμαρχο Αθηναίων συνοδεία του πλέον σκληροπυρηνικού εκπροσώπου της παρακρατικής δομής toy Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) κ. Χασάν Κιουτσούκ. (βλ. «Τουρκικό Βιλαέτι» η Ελληνική Θράκη για το ΒTTD , Το BTTD ως εκτελεστικός βραχίονας του Μουράτ Ομέρογλου , Η “κρήνη της Φιλύρας” θέμα σε εκδήλωση του BTTD Προύσσας , “Σύμπραξη Τουρκοφρόνων” στην Άγκυρα: Συντήρηση δυνάμεων ή νέο μειονοτικό παραϊερατείο; )

Να υπενθυμίσουμε, ότι στο Komotinipress, έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στον λειτουργικό ρόλο που έχει ανατεθεί στους εκπροσώπους του πολιτικού ισλάμ στα πλαίσια του σχεδίου αποσταθεροποίησης της Θράκης με όχημα (και) τον αλυτρωτικό Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD) με έδρα την Προύσσα και πρόεδρο τον Χασάν Κιουτσούκ ή την Διεύθυνση Τουρκικών Υποθέσεων (ΥΤΒ) με διευθυντή τον Αμπντουλαχ Ερέν οι οποίοι ως “μητρικοί σύλλογοι” με την σειρά τους διατηρούν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις εντός κι εκτός Τουρκίας.

Στον βαθμό που ο κ. Κώστας Μπακογιάννης δεν έχει μία δική του “ατζέντα” στα πλαίσια της “διπλωματίας των πόλεων” τότε τίθεται ζήτημα για την ποιότητα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης που δέχονται οι υψηλοί Έλληνες Αξιωματούχοι από τις κρατικές υπηρεσίες οι οποίες και οφείλουν να προστατεύουν την Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία από κακόβουλες ενέργειες τρίτων και πιθανά ατοπήματα.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η τουρκική πλευρά έχει εκπονήσει ξεχωριστό σχέδιο ψυχολογικών επιχειρήσεων στα πλαίσια του υβριδικού ε/τ πολέμου.

Αρθρογράφος