Το τουρκικό παρακράτος εργαλειοποίησε την τελετή αποφοίτησης των Μουσουλμανοπαίδων στην Ξάνθη

16 Ιουνίου 202414:51

 

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Παρασκευη 14 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων η καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης 101 μαθητών της Γ’ Λυκείου του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, παρουσία 1300 και πλέον προσκεκλημένων.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε από τα προπαγανδιστικά όργανα του τουρκικού παρακράτους εντός κι εκτός Θράκης δημιουργώντας την εντύπωση ότι
επρόκειτο για εκδήλωση που έλαβε χώρα στην “τουρκική επικράτεια” κι όχι στην Ελληνική Θράκη κι αφορούσε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα κι όχι Ελληνικό Σχολείο που υπάγεται στους νόμους του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. (βλ. εδώ http://gym-xanth.xan.sch.gr/index.php/el/home-gr)

Στην τελετή αποφοίτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των εκπροσώπων του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη που έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην λειτουργία των παραλλήλων δομών εκπαίδευσης όπως οι Ozan Ahmetoğlu Hüseyin Baltacı, Mehmet Duban, οι οποίοι υπηρετούν τις επιδιώξεις του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη όπως είναι ο παρακρατικός και παραθρησκευτικός παράγοντας της παράνομης ψευδομουφτείας κ. Μουσταφά Τράμπα, ο Εγκάθετος υπηρέτης του παρακράτους και βουλευτής της Νέας Αριστεράς κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ και η συντονίστρια εντολοδόχος του παρακράτους η πρόεδρος του ακροδεξιού, ισλαμοφασιστικού , εθνικιστικού κόμματων των τουρκοφρόνων DEB-ΚΙΕΦ κ. Çiğdem Asafoğlu .

Δεν γνωρίζουμε εάν στην τελετή αποφοίτηση είχαν προσκληθεί ή παρέστησαν άλλοι τοπικοί παράγοντες εκτός των προσκειμένων στο τουρκικό παρακράτος, αλλά δεν δικαιολογείται η παρουσία και μάλιστα με τιμές επίσημου προσκεκλημένου και ομιλητή όπως αυτές της αρχηγού πολιτικού κόμματος (Τσιγδέμ Ασάφογλου) ή μέλους παραθρησκευτικής και παρακρατικής δομής (ψευδομουφτής κ. Μ. Τράμπα).

Είναι γνωστή η εργαλειοποίηση που επιχειρείται από το τουρκικό παρακράτος αναφορικά με το συγκεκριμένο μειονοτικό σχολείο ενώ πλέον αποδεικνύεται ότι οι μηχανισμοί της Άγκυρας θεωρούν την Θράκη ως “τουρκική επικράτεια” στην οποία “επιχειρούν” οι παράλληλες δομές του παρακράτους.

Σε προηγούμενο κείμενό μας εντοπίσαμε και αναδείξαμε την πλήρη πολιτικοποίηση μιας εκπαιδευτικής εκδήλωσης με αναφορές στην αντίδραση του Ισραήλ στην δράση των ισλαμιστών της Χαμάς με συνθήματα όπως : “Η Παλαιστίνη δεν αποφοίτησε φέτος”, “Ο κόσμος αποτυγχάνει”, “Τα παιδιά σιωπούν όσο κοιμούνται, όχι όταν πεθαίνουν”.

Η τελετή αποφοίτησης πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών του σχολείου ενώ τιμήθηκαν οι αριστεύσαντες/ες του σχολείου ( Şüheda Kara Kehaya, Burak Kabza, Zehra Veli, Melek Kehaya).

Στις επιπρόσθετες παρατηρήσεις οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

  • 1. Οι μηχανισμοί του τουρκικού παρακράτους εργαλειοποιούν και πολιτικοποιούν μια κοινωνική εκδήλωση όπως η τελετή αποφοίτηση μαθητών/τριών του (δεύτερου) Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου της Θράκης στην Ξάνθη.
  • 2. Οι μηχανισμοί του τουρκικού παρακράτους χρησιμοποίησαν εκδήλωση επί ελληνικού εδάφους για μία προπαγανδιστική επιχείρηση αντισημιτισμού με προφανή στόχο να παρέμβουν σε επιλογές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σε μία ευαίσθητη εθνική περιοχή της Ελλάδας.
  • 3. Οι μηχανισμοί του ανατρεπτικού παραερντογανικού πολιτικού ισλάμ επιβάλλουν την παρουσία τους κατά παράβαση της ελληνικής έννομης τάξης
  • 4. Με όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνη η διοίκηση του σχολείου και ποιός είναι ο ρόλος της σχολικής εφορείας;
  • 5. Με όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνη η ελληνική διπλωματία που επί εθνικού εδάφους καλλιεργείται μίσος εναντίον συμμαχικής χώρας;
  • 6. Συμφωνεί ο κ. Αλέξης Χαρίτσης με την συμμετοχή βουλευτή σε εκδήλωση που μπορεί να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της Χώρας; Συμφωνεί η διπλωματική υπηρεσία του Προέδρου της Βουλής;
  • 7. Πώς θα αντιμετωπισθεί η εργαλειοποίηση εκ μέρους του τουρκικού παρακράτους κάθε κοινωνικής,θρησκευτικής, αθλητικής κι εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Μειονότητας που αποσκοπεί στην άσκηση μιας πολιτικής σκληρής εθνικιστικής γραμμής;
  • 8. Υπάρχει αντίστοιχοι προηγούμενο σε σχολικές μονάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης;

Αντί Επιλόγου

Οι απόφοιτοι του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης στηρίζουν την Χαμάς;

Οι Εγκάθετοι προωθούν παράλληλες δομές εκπαίδευσης στην Θράκη;

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ συναινούν στην εισαγωγή του πολιτικού ισλάμ στην μειονοτική εκπαίδευση;

Πώς ο Μ.Ομέρογλου και οι υπάλληλοί του προωθούν τον ακραίο ισλαμισμό στην μειονοτική εκπαίδευση

Πώς ο Μ.Ομέρογλου και οι υπάλληλοί του προωθούν τον ακραίο ισλαμισμό στην μειονοτική εκπαίδευση

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν το χάος των Εγκαθέτων;

Αρθρογράφος