Το SCHEMA που έδωσε χρώμα στην Ορφέως

7 Νοεμβρίου 201807:32

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

…Μπορεί το Σάββατο της 3/11/2018 να αποτέλεσε το συμβατικό χρονικό σημείο εκκίνησης για το αρχιτεκτονικό γραφείο της Αγγελίνας και του Γιώργου Δάγκα Schema Design Lab, με την τέλεση των εγκαινίων, όμως δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους ήξεραν….

Τα δύο αδέλφια προσωρινοί μέτοικοι λόγω σπουδών στον Βόλο, επέστρεψαν στην Κομοτηνή, ενταγμένοι κατ’αρχάς στην οικογενειακή επιχείρηση της γνωστής ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ  στην οποία έδωσαν και το δικό τους στίγμα!

Ο τρόπος που αναδείχθηκε στον «δρόμο με τις φάμπρικες» ένα σημείο αναφοράς της πόλης στο χώρο της εστίασης , ο D.D. ΚΟΜΒΟΣ με τον μεταβιομηχανικό εσωτερικό σχεδιασμό στο εσωτερικό του εστιατορίου κα τον «δροσερό» αύλειο χώρο-όαση στο άνυδρο “αφημένο” τοπίο, ανέδειξαν το ταλέντο και την ευαισθησία της Αγγελίνας, κι αποτέλεσαν και χώρο έμπνευσης , ενδιαίτησης και αναψυχής του γράφοντος!!!! (ο καλύτερος καφές της πόλης, γρήγορο wi-fi και προσωρινή αίσθηση απώλειας χρόνου)

Σε μία εποχή που η Κομοτηνή είχε γεμίσει με copy paste designers και σχέδια που αναπαράγονταν από μανάβικα μέχρι κομμωτήρια και φαρμακεία (η σχεδιαστική και διακοσμητική ομογενοποίηση σε όλο της το μεγαλείο) τα έργα διά χειρός Αγγελίνας μας βοήθησαν να ξαναπιστέψουμε στην αρμονία του σχήματος και της σύνθεσης των γεωμετρικών σχημάτων.

Έχοντας στο ενεργητικό της μία ενδιαφέρουσα ερευνητική εργασία-πρότυπο για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής, η ίδια κατάφερε να προσδώσει σε ό,τι έκανε μία διαφορετική προσέγγιση ικανοποιώντας τις ανάγκες μας στον χώρο με τον δικό της εμπνευσμένο σχεδιασμό κα σύνθεση υλικών.

Την στιγμή που η εργονομία και η αισθητική σε συνδυασμό με την οικονομία είναι το ζητούμενο, μία νέα γενιά επαγγελματιών του χώρου , ανάμεσά τους και η Αγγελίνα με τον Γιώργο, το Schema Design Lab μας δίνει την αίσθηση ότι δημιουργήθηκε για να αναδείξει την πολυδιάστατη δημιουργικότητα σε μακροσκοπικό και μικροσκοπικό επίπεδο σχεδιασμού: – ανακαινίσεις, διακοσμήσεις, αδειοδοτήσεις, διάφορες γραφιστικές εργασίες, προσκλητήρια – προσκλήσεις, interior design, τρισδιάστατο σχεδιασμό και σχεδιασμό αντικειμένων μικρής κλίμακας όπως custom made έπιπλα.

“Το κάθε έργο είναι διαφορετικό, όπως και ο κάθε πελάτης ξεχωριστός, έχει διαφορετικό γούστο και διαφορετικές προσδοκίες από το χώρο του”, δίνει το στίγμα η Αγγελίνα Δάγκα, για να εξηγήσει ότι “δεν πάμε με το τετραγωνικό μέτρο, αντίθετα ακούμε τις απαιτήσεις του πελάτη για το πώς φαντασιώνεται το χώρο ή το σχέδιο που θέλει να δημιουργήσουμε γι’αυτόν”. Βεβαίως, όπως διαπιστώνει και η ίδια, “επιτυχία για ένα σχεδιαστή είναι όταν καταφέρνει να ενσωματώσει τα προσωπικά θέλω του πελάτη με το δικό του ύφος και στυλ δίχως αυτή η γραμμή να είναι διακριτή. Ο σχεδιασμός είναι δημιουργία, είναι τέχνη που για να εκτελεστεί σωστά απαιτεί συνέπεια, τεχνική και μέθοδο”.

Η ζεστασιά του γραφείου σε αρμονική συνύπαρξη με τους δημιουργούς του αναδεικνύουν και την άλλη πλευρά της αρχιτεκτονικής που θέλει την συγκεκριμένη επιστήμη να συνδημιουργεί ένα διεπιστημονικό ψηφιδωτό με τις καλές τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, την μηχανική!

Ίσως το  Schema Design Lab να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στην Κομοτηνή του μέλλοντός μας.. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δίνει το δικό του χρώμα στην Ορφέως..

Οι πληροφορίες

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2531020255 – 6983670080

E-mail: schemadesignlaboratory@gmail.com

Διεύθυνση: Ορφέως 49

Ωράριο: Καθημερινές 9:30 – 14:00, Τρίτη και Πέμπτη 18:00-21:00

Δυνατότητα συνάντησης κάθε ώρα κατόπιν ραντεβού

Facebook: Schema Design Lab

 

Αρθρογράφος