Το Πρωτοδικείο ακύρωσε τις διαγραφές Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλου από την ΕΣΗΕΑ

1 Ιουνίου 202221:29

Σε μία απόφαση που μπορεί να αλλάξει όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής για τις απεργίες των δημοσιογράφων, προέβη το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο ακύρωσε τις ποινές που είχε επιβάλει η ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους που είχαν εργαστεί στην απεργία της 10ης Ιουνίου του 2021.

Συγκεκριμένα, τότε ο ΣΚΑΪ συνέχιζε κανονικά το πρόγραμμα του και το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων είχε αποφασίσει την προσωρινή διαγραφή για έξι μήνες από τα μητρώα του Σωματείου για τους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ενώ για τον Άρη Πορτοσάλτε αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή του.

Στη συνέχεια, οι τρεις δημοσιογράφοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για την απόφαση αυτή, τονίζοντας πως δεν έχουν ως στόχο της αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσιογράφων, αλλά την υπεράσπιση του δικαιώματος των δημοσιογράφων, να υπηρετούν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και σε περιόδους κινητοποιήσεων, έστω και με διαδικασίες «προσωπικού ασφαλείας».

Με την υπ’ αριθμόν 3705/2022 το δικαστήριο δικαίωσε τους δημοσιογράφους κάνοντας δεκτή την προσφυγή τους κι έκρινε άκυρες της ποινές διαγραφής τους.

(ERTNEWS)

Αρθρογράφος