«Το παραμύθι της Μουσικής» στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

30 Αυγούστου 201807:53

Μουσική παράσταση με τίτλο «Το παραμύθι της Μουσικής» από το διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» θα παρουσιασθεί αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 στο Αρχαίο Θέατρος της Μαρώνειας, στα πλαίσια του Πρώτου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, το οποίο διαδραματίζεται στη Βυζαντινή Μαρώνεια. Την ανάγνωση –δραματοποίηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει μουσική που συνέθεσε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

Η ιστορία:

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Μαρώνεια της Θράκης γεννιέται η Θεοδώρα, ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα. Η διαφορετικότητά της ξεκινά από το γεγονός ότι είναι τυφλή. Αυτό όμως την κάνει να αντιλαμβάνεται και να αισθάνεται τον κόσμο με τρόπο μοναδικό, μέσα από τις άλλες αισθήσεις της, και κυρίως μέσα από την ακοή.
Έτσι, αποκτά ιδιαίτερη σχέση με τους ήχους και τη σιωπή. Η σχέση της με τους ήχους την οδηγεί στην αγάπη για τη μουσική. Η σχέση της με τη σιωπή με τον καιρό θα την κάνει σοφή. Η φήμη της εξαπλώνεται σε όλη την Ανατολή, ώσπου κάποτε έρχεται η ώρα να παντρευτεί.

Όμως η Θεοδώρα μόνο μουσικό μπορεί να πάρει. Κι αρχίζουν να καταφτάνουν μουσικοί απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Η απόφαση είναι δύσκολη. Έχει μόνο τρεις μέρες και τρεις νύχτες για ν’ αποφασίσει…

Αρθρογράφος