Το μήνυμα από την επίσκεψη του κ. Ιμάμ Τζανέρ στον παραμουφτή Μ. Τράμπα

17 Σεπτεμβρίου 202207:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το δικό της σημειολογικό ενδιαφέρον έχει η δημοσιοποίηση της επίσκεψης του δημοτικού συμβούλου Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ  στον νεοεκλεγέντα παραμουφτή Ξάνθης κ. Μ. Τράμπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Ιμάμ Τζανέρ Την περασμένη εβδομάδα, Παρασκευή, επισκέφθηκα και συνεχάρην τον κ. Μουσταφά Τράμπα στο γραφείο του, ο οποίος ξεκίνησε το καθήκον του εκλέγοντας Μουφτή της περιοχής Iskece (sic) ως αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης και επιλογής των συμπολιτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό μουφτή Μουσταφά Τράμπα που μας φιλοξένησε με τον πιο όμορφο τρόπο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτή την ιερή αποστολή.

Να  υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ιμάμ Τζανέρ έχει υιοθετήσει τουρκοπροπροξενική ατζέντα στο παρελθόν (βλ.Yalanci Mufti 2 – Τί θέλει ο Σερήφ στον Ίασμο; Τί Συνέβη στον Ίασμο) ενώ αποπειρώμενοι να ερμηνεύσουμε και αυτή του την επίσκεψη στον ήδη αμφιλεγόμενο παραμουφτή κι εγκάθετο του τουρκικού Προξενείου κ. Μ. Τράμπα στεκόμαστε στα εξής: α) συνδέεται με την οικογενειακή παράδοση του κ. Ιμάμ Τζανέρ (ο πατέρας του ήταν θρησκευτικός  λειτουργός με εμβληματική παρουσία) β)  η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ένα εθιμοτυπικό και συμβολικό πλαίσιο που παραπέμπει στην παράδοση των ενδομειονοτικών κανονιστικών πράξεων γ) δύναται να λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας με το προξενικό σύστημα από το οποίο έχει αποπεμφθεί ο νυν Δήμαρχος Ιάσμου δ)θέλει να στείλει επίσης ένα μήνυμα στους συνδημότες του που συνδέονται με το προξενικό σύστημα στην περιοχή.  και ε) Στέλνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα διαφοροποίησής του από την τακτικιστική λογική του κ. Καδή Ισμέτ ο οποίος πριν ελαχίστων σπασμωδικών επικοινωνιακού χαρακτήρα εμφανίσεων δεν υπερασπίζεται την πολιτική της προηγούμενης θητείας του.

Το Komotinipress και ο υπογράφων παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στον Ίασμο  όπου συντελείται ένα ενδιαφέρον πείραμα κι εγχείρημα από τον διπλωματικά απόβλητο Πρόξενο κ. Μουράτ Ομέρογλου .

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε και τα όσα ανυπόστατα εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν σε βάρος του Komotinipress κι εμού του ιδίου (Κατά του χρυσού οι τοπικοί φορείς της Ροδόπης για μια ακόμη φορά 32.20 μέχρι 34.00 λεπτό περίπου) [τουλάχιστον αυτός τα είπε δημόσια] αλλά και τον κ. Ιμάμ Τζανέρ που υπέγραψε την κοινή ανακοίνωση των 17 για το λυντσάρισμα και την “δίωξή” μου ως Νο 14.

Τί σημαίνει η επίσκεψη του κ. Ιμάμ Τζανέρ στον κ. Αχμέτ Μετέ;

Αρθρογράφος