Το Ισραήλ… δείχνει την λύση στον Έλληνα Πρωθυπουργό πριν ξεσπάσει το 3ο κύμα Covid19

16 Ιανουαρίου 202108:30

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Παρακολουθώντας το σύνολο των τοποθετήσεων στην Βουλή των Ελλήνων για την πανδημία μάταια περίμενα κάποιον από τους άκαπνους και ενοχικούς πολιτικούς αρχηγούς να προτείνουν άμεσες λύσεις στον Έλληνα Πρωθυπουργό, που δείχνει να αντιλαμβάνεται το τί πραγματικά συμβαίνει αλλά μάλλον βρίσκεται σε αδιέξοδο πρακτικών λύσεων.

Από τις πρώτες ώρες της “κήρυξης πολέμου τον Covid19” είχαμε επισημάνει το μέγεθος της απειλής που αντιμετώπιζε η Εθνική Ασφάλεια  επισημαίνοντας ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και κυρίως δεν διαφαίνεται η μέχρι στιγμής εμπλοκή μηχανισμών εθνικής ασφάλειας (ΕΥΠ, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ΥΠΕΞ) ούτε και έχουμε μέχρι στιγμής μία εκ νέου σύγκληση ΚΥΣΕΑ.

Το τεράστιο λάθος της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν ότι στην ευτυχή συγκυρία του “πρώτου κύματος” πορεύθηκε χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση, χωρίς εκθέσεις εκτιμήσεων κινδύνου, χωρίς την ενεργοποίηση της Κοινότητας των Πληροφορίων, χωρίς Εθνική Στρατηγική Βιοασφαλείας και στηρίχθηκε σε ομάδες ειδικών – επιδημιολόγων -λοιμωξιολόγων που όμως ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ την πραγματικότητα.

Ο σημερινός απολογισμός του Πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του “δεύτερου κύματος” εκτός του αφηγήματος για το ότι “είμαστε οι καλύτεροι στην Ευρώπη” επικεντρώθηκε στην δευτερολογία και τριτολογία του στην αστοχία χειρισμών στην Θεσσαλονίκη, στην προβληματική διαχείριση των ασθενών της Μακεδονίας, στο έλλειμμα γνώσης για τη πρωτοβάθμια φροντίδα και στον ακατανόητο ρόλο των προστίμων για να καταλήξει λέγοντας ότι “ υπάρχει κάτι στο ζήτημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει για να είμαστε και έτοιμοι να αποτρέψουμε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα γιατί αυτός, νομίζω, πρέπει να είναι ο στόχος.”…

Το “τρίτο κύμα” έρχεται απειλητικό, το “σύστημα” ακόμη δεν έχει ανασυνταχθεί, αρκετά προβλήματα παραμένουν άλυτα και μάλλον είναι η στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε νέα στρατηγική και τακτική λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα για τα οποία δεν μίλησε: για τα προβλήματα στην προμήθεια υλικών, φαρμάκων ακόμη και εμβολίων, για την υγειονομική βόμβα που αποτελούν όσοι βρίσκονται στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που αντιμετωπίζουν το έλλειμμα ισότιμης πρόσβασης και μεταχείρισης στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα, για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις μεταναστών και προσφύγων, για τους τροφίμους πάσης φύσεως ιδρυμάτων που είναι πιο ευάλωτοι στην λοίμωξη, για όσους ζουν σε καταυλισμούς, οικισμούς και αστικές παραγκουπόλεις με υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, για τον ελλιπή έλεγχο συνόρων και την πρόκληση της λαθρομετανάστευσης, για την σύγχυση που προκαλούν τα fake-news, για την απειλητική τουρκική “διπλωματία κορονοϊού”…

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει παρά να αντιγράψει τις μεθόδους της ισραηλινής κυβέρνησης που έδωσε εντολή στον Γιόσι Κοέν, να ανάψει το «πράσινο φως» προκειµένου οι πράκτορες της υπηρεσίας Μοσάντ να ασχοληθούν µε την υγειονοµική κρίση στο εσωτερικό της χώρας. Για τον συντονισµό και την απόλυτη τήρηση του πρωτοκόλλου συστήθηκε ειδική επιτροπή, µε την επίβλεψη και ανώτατων στελεχών της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας, η οποία εργάζεται πυρετωδώς από τις 15 Μαρτίου µέχρι και σήµερα. Ολοι οι πράκτορες πεδίου της υπηρεσίας επικέντρωσαν τις δυνάµεις, τις επαφές και τις µεθόδους τους προκειµένου αρχικά να δώσουν άµεσα απαντήσεις στις τεράστιες ανάγκες του συστήµατος υγείας σε υλικά, όπως µάσκες, γάντια και αντισηπτικά.Σήμερα πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού στη χώρα των 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων και η χώρα παραλαμβάνει αντι-COVID σκευάσματα από τη Moderna και την AstraZeneca, βάσει συμβάσεων που είχαν υπογραφεί από τον Ιούνιο, προτού δηλαδή οι ουσίες περάσουν στην τελική φάση των δοκιμών. Αρκετοί πράκτορες της υπηρεσίας νόσησαν, ανάμεσά τους και ο Γιόσι Κοέν τον οποίον διαδέχθηκε στην υπηρεσία ο νέος αρχηγός γνωστός ως D.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να ενοποιήσει όλες τις δομές κάτω από ένα συντονιστικό όργανο με ανανεωμένη σύνθεση και με την άμεση εμπλοκή των Υπηρεσιών Πληροφοριών, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και με ενεργοποιηση του ΚΥΣΕΑ με άμεση πληροφόρηση των Πολιτικών Αρχηγών. Πανηγυριώτικες σκηνές όπως αυτές που συνόδευε μία ……Ταξιαρχία ένα όχημα ταχυμεταφορών με 2.000 φιαλίδια του εμβολίου ταιριάζουν μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες.

Επίσης, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου μηχανισμού αμφίδρομης πληροφόρησης και μετάδοσης μηνυμάτων για το επόμενο τετράμηνο που θεωρείται κρίσιμο όχι μόνον από υγειονομικής απόψεως αλλά και για την διευθέτηση ζητημάτων οικονομικής, κοινωνικής και γεωπολιτικής φύσεως που απαιτούν όχι μόνον μηχανισμούς λήψης σοβαρών αποφάσεων αλλά και μηχανισμούς εγκαιρης προειδοποίησης και πρόληψης. Σε αυτό να προσθέσουμε και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την επίτευξης της μέγιστης πειθαρχίας μαζών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει και συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και να επιτρέψει στα Σώματα Ασφαλείας να ενεργήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση παλαιών και νέων μορφών εγκληματικότητας καθώς και την διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στα Εθνικα Θέματα εκτιμάται ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή , έστω για εικονικές διαπραγματεύσεις και διερευνητικές επαφές και καλό είναι να επικεντρωθεί ακόμη και η Ελληνική Διπλωματία στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα από μορφές πολυμερούς υγειονομικής συνεργασίας και αλληλεγγύης με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Στα καθ’ημάς να τονίσουμε ότι η αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή πρέπει να αποτελέσει μία συνδυαστική επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ. και των Ε.Δ. δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στον Έβρο, από όπου φαίνεται ότι ξεκινάει η διαδρομή της “υγειονομικής βόμβας” που εφάπτεται των (λαθρο)μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών. Επίσης να τονίσουμε ότι στην δεύτερη φάση της πανδημίας, το ΚΙΕΦ εναρμονίζεται ξανά με την επίσημη Τουρκια στην “διπλωματία κορονοϊού” προωθώντας την ατζέντα των “παράλληλων δομών υγείας” ΑΠΑΞΙΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ και τις προσπάθειες των γιατρών της ΠΑΜΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί επιλόγου, καλό θα ήταν να ασχοληθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την αίσια έκβαση που είχε η υγειονομική κρίση στην Στροφή με την εφαρμογη ενός “γνήσιου ροδοπίτικου μοντέλου” την στιγμή που δεν γνώριζαν καποιοι αρμόδιοι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων που βρίσκονται τα Αρριανά…

Αρθρογράφος