Το υπόμνημα των 10 μειονοτικών συμβούλων

24 Μαΐου 201822:28

“H χρονική στιγμή , ο αήθης τρόπος και τα όσα παρασκηνιακά έχουν προηγηθεί της πρότασης για ψήφισμα της παράταξης “Σπάρτακος” με προσβλητικές εκφράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνουν ερωτηματικά για το σε τι αποσκοπεί. Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκλεγμένοι από τους δημότες Κομοτηνής, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Δημοτικό μας Συμβούλιο σε μια πολιτική αρένα και μια ζυγαριά εθνικοφροσύνης και υποτιθέμενου πατριωτισμού. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Ως μέλη δε της τοπικής κοινωνίας πάντοτε η επιθυμία μας είναι η μη ύπαρξη περιστατικών που έχουν αρνητική αντανάκλαση στην κοινωνία μας και η άμεση θεραπεία τέτοιων καταστάσεων.

Καταδικάζουμε όποιον δηλώνει απροκάλυπτα ότι μπορεί να τεθεί υπό κρίση και διαβούλευση η συνείδηση μας με υποτιμητικές εκφράσεις και σχόλια προς εμάς.

Πόσο μάλλον όταν τα ίδια αυτά άτομα επικροτούν χυδαίες επιθέσεις εναντίον του εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης, πράξεις τις οποίες εμείς καταδικάζουμε από όπου και αν προέρχονται.

Αποδοκιμάζουμε σθεναρά αυτούς που παίζουν τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια στον χώρο ενός δημοτικού συμβουλίου. Τα κεκτημένα μας, οι κοινές μας αξίες είναι ιερές και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.”

Το κείμενο κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με 10 υπογραφές μειονοτικών δημοτικών συμβούλων

(πηγή: ΕΡΤ, Συντάκτης:Αμαλία Γαρυφαλλίδου)

Αρθρογράφος