Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην Αλεξανδρούπολη

4 Οκτωβρίου 201807:42

Στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (Σ.Ε.Α.Θ) και το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go διοργανώνουν ένα τριήμερο προβολών στο Πλανητάριο – Παρασκευή 05|10 με Κυριακή 07|10 – στον χώρο του Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Τιμή εισόδου ανά προβολή € 5,00. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το 6949416538 (Ανδρέας Αμανατίδης, ΣΕΑΘ) ή στείλτε μήνυμα στο [email protected] Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18:00 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
18:40 – Κατακτώντας τους άλλους πλανήτες
19:10 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
19:50 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν
20:30 – Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο
21:00 – ΟΡΑΣΗ! Το ταξίδι του φωτός στο χώρο, το χρόνο και το νου
21:30 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

ΣΑΒΒΑΤΟ
10:30 – Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες
11:00 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
11:40 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν
12:20 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
13:00 – Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο
13:30 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
14:10 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης
Διάλειμμα
18:00 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
18:40 – Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες
19:10 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
19:50 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν
20:30 – Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο
21:00 – Όραση! Το ταξίδι του φωτός στο χώρο, το χρόνο και το νου
21:30 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

ΚΥΡΙΑΚΗ
10:30 – Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες
11:00 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
11:40 – Από Τη Γη Στο Σύμπαν
12:20 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
13:00 – Ο Ήλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο
13:30 – Ο Μαγεμένος Ύφαλος
14:10 – Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης

Τα τρέιλερ και αναλυτικές περιγραφές των ταινιών θόλου εδώ: www.planetariumotg.gr/productions

1) Ο Ήλιος – Το ζωντανό μας άστρο
Ανακαλύψτε τα μυστικά του άστρου μας σε αυτή την πλανηταριακή παράσταση και απολαύστε εικόνες – όπως δεν τις έχετε δει ποτέ – από τη βίαιη επιφάνεια του Ήλιου στο επιβλητικό περιβάλλον του πλανητάριου.

2) Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες
Η πλανηταριακή παράσταση “Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες” περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο, με εκπληκτικά οπτικά και πραγματικές λήψεις βίντεο, τους άλλους πλανήτες και τις ανθρώπινες προσπάθειες για την εξερεύνηση και κατάκτηση των πλησιέστερων στη Γη ουράνιων σωμάτων όπως η Σελήνη και ο πλανήτης Άρης.

3) Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους… ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

4) “Από τη Γη στο Σύμπαν”
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κυρίως πραγματικές εικόνες, από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που συμμετείχε σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες.

5) Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης
“Το Φάντασμα του Σύμπαντος” είναι μια ταινία θόλου που παρουσιάζει τη συναρπαστική εξερεύνηση της σκοτεινής ύλης, από το Big Bang έως την προσδοκώμενη ανακάλυψη της, στο Large Hadron Collider.

6) ΟΡΑΣΗ! – Το ταξίδι του φωτός στο χώρο, το χρόνο και το νου
Ταξιδέψτε πάνω σε ένα φωτόνιο, από τα πέρατα του γαλαξία στο μάτι και το μυαλό σας και βιώστε το πως βλέπουμε. Η ταινία θόλου “ΟΡΑΣΗ!” ακολουθεί τη δημιουργία και το ταξίδι ενός φωτονίου, από τον πυρήνα ενός άστρου του γαλαξία μέχρι το μάτι ενός παρατηρητή. Ο θεατής ακολουθεί το φωτόνιο μέσα στο μάτι ενός νεαρού κοριτσιού, μαθαίνοντας τις δομές του ματιού και τη λειτουργία τους, πριν ταξιδέψει μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο.


Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go – μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές – ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.

Αρθρογράφος