Το “φιάσκο Τράμπα” ήταν η μεγάλη ήττα του Μ. Ομέρογλου και των υπαλλήλων του

12 Σεπτεμβρίου 202212:32

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Παρασκευή 9/9/2022 σίγουρα δεν ήταν η ημέρα του απερχομένου Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής κ. Μουράτ Ομέρογλου και των υπαλλήλων του.

Στην διαδικασία-παρωδία ανάδειξης δια βοής και διά ανατάσεως των χειρών έλαβαν μέρος στην πραγματικότητα περίπου 4.000 άτομα εκ των οποίων το 15% ήταν ανήλικοι ενώ διαπιστώθηκε και η χρήση “επιστολικής” ή “εξουσιοδοτημένης” ψήφου.

Η πραγματική κατάσταση που επικράτησε στα τεμένη δεν επέτρεψε στην στρατευμένη δημοσιογραφία της Μειονότητας να θριαμβολογήσει, ενώ το μειονοτικό παραϊερατείο έδωσε αλλοιωμένα αριθμητικά δεδομένα.

Η  παράνομη γνωμοδοτική επιτροπή της παράνομης και καταδικασθείσης από τον Άρειο Πάγο άτυπης ΑΣΕΜΤΔΘ ανακοίνωσε ότι επί 7.320 “ψηφισάντων” εξελέγη ως νέος άτυπος παραμουφτής ο κ. Μουσταφά Τράμπα με 4.750 “ψήφους” έναντι 2.570 “ψήφων” του ανθυποψηφίου του κ. Μουσταφά Κάμο.

Να θυμήσουμε ότι ο αείμνηστος Αχμέτ Μετέ “εξελέγη” το 2007 διαδεχόμενος τον Μεχμέτ Εμίν Αγά, με μία παρόμοια διαδικασία, στην οποία σύμφωνα με τους τότε διοργανωτές, είχαν συμμετάσχει 9567 άρρενες πιστοί από τους οποίους 5.137 είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα Μετέ και οι 4.430 τον ανθυποψήφιό του Αχμέτ Χραλογλου.

Τα παραπάνω απλά στοιχεία δείχνουν ότι ψήφισαν ουσιαστικά 5.000 (με βάση τους πραγματικούς αριθμούς) ή 2.247 (με βάση τα “επίσημα” στοιχεία) λιγότεροι πιστοί σε σχέση με το 2007.

Για άλλη μία φορά ο Μουράτ Ομέρογλου υποχρέωσε τους υπαλλήλους του και το τοπικό μειονοτικό παραϊερατείο να νομιμοποιήσουν μία πραξικοπηματική ενέργεια που αλλοιώνει την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην Μειονότητα.

Έκθετος ο Μουράτ Ομέρογλου αλλά και οι υπάλληλοί του που θα μείνουν μόνοι και απροστάτευτοι όταν ο φιλόδοξος Πρόξενος θα βρίσκεται στο γραφείο του στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για το Ουλάν Μπατόρ.

Εκτός κι αν αυτό είναι το βασικό σχέδιο: οι λίγοι εκτεθειμένοι πιστοί του προξενικού συστήματος κι εγκάθετοι στις δομές του Προξενείου να εξαρτώνται από την Αγκυρα για να διασφαλίζουν τα προνόμια των θέσεών τους (αξιώματα, χρήματα, αναγνωρισιμότητα κλπ).

Τώρα είναι η σειρά της Ελληνικής Πολιτείας και των Αρχών του Κράτους αλλά και του τοπικού πολιτικού δυναμικού

  • α)να επισημάνει με κάθε τρόπο την “μειοψηφία της Μειονότητας” που κινείται πραξικοπηματικά κι επιβάλλει τα “θέλω” της Άγκυρας
  • β)να αναδείξει το κενό ηγεσίας που υπάρχει στην Μειονότητα
  • γ) να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας έναντι της Μειονότητας
  • δ)να προωθήσει στις θέσεις των Μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και αποδεκτά με ευρύτερη κοινωνική και θρησκευτική παρουσία
  • ε) να σταματήσει εν την γενέσει τους τυχόν προβοκάτσιες που θα σχεδιασθούν από την “νέα παραμουφτεία του ΚΙΕΦ” και
  • στ) να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία για τα όρια δράσης του επόμενου Προξένου που θα διαδεχθεί τον Μουράτ Ομέρογλου.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

 

Αρθρογράφος