Το ΕΠΑΛ δημιουργεί!

12 Απριλίου 201908:47

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή έκθεση μαθητικής δημιουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης μας ξεκινά αύριο στην Καπναποθήκη (Γ.Κονδύλη 62) με την υποστήριξη της ΔΕΚΚΕΠΑΚ.

Η μερίδα του λέοντος ανήκει φυσικά στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, που συμμετέχει με πάμπολλα έργα που κατασκεύασαν οι μαθητές μας με την υποστήριξη και εποπτεία των καθηγητών του σχολείου.

Μεταξύ αυτών αναφέρω ενδεικτικά: κατασκευή τεχνογνωσίας παγοδρομίου (από την ειδικότητα των ψυκτικών), λειτουργία και ρύθμιση φωτεινών σηματοδοτών (από τους ηλεκτρολόγους μας), ρυθμίσεις καυστήρων και λεβήτων φυσικού αερίου (από την ομώνυμη ειδικότητα), μακέτες (από τον τομέα δομικών έργων), κατασκευή αυτοκινήτων κλασικών αλλά και ηλεκτροκίνητων (από την ειδικότητα οχημάτων), ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης καιρικών συνθηκών και σεισμών, κατασκευές από 3d εκτυπωτή, ηλεκτρονικά παιχνίδια σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τους ίδιους τους μαθητές (όλα τα παραπάνω από τους ηλεκτρονικούς μας), αλλά και ενδιαφέρουσες ιδέες ανακύκλωσης από διάφορα στοιχεία μηχανών, βίδες, γρανάζια, δίσκους πλατώ,συμπλέκτες κλπ. που μετατρέπονται σε διακοσμητικά έργα τέχνης (από τον μηχανολογικό τομέα).

Για όλα αυτά (και πολλά ακόμη) που θεωρώ ότι θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους, σας περιμένουμε από αύριο έως και την επόμενη Πέμπτη. Την Παρασκευή 12 Απριλίου (5.30 το απόγευμα) θα έχουμε τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ ομάδες καθηγητών (αλλά και μαθητών) θα βρίσκονται καθημερινά εκεί (από τις 10 ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 ως τις 8 το απόγευμα) για να σας ξεναγήσουν και να απαντήσουν σε κάθε σας απορία. Περισσότερα στην παρακάτω πρόσκληση.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους!!!

Αρθρογράφος