Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Τούρτα Σοκολατίνα

13 Νοεμβρίου 202222:05

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά  Για το παντεσπάνι

  • 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ (1,5 φλυτζάνα) ζάχαρη
  • 200 γρ (1,5 φλυτζάνα )αλεύρι μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Για το σιρόπι

  • 1,5 φλυτζάνα γάλα εβαπορέ
  • 1,5 φλυτζάνα νερό
  • 1 φλυτζανάκι του ελληνικού κονιάκ

Για την κρέμα

  • 1 μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο
  • 1 ζαχαρούχο
  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
  2. Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
  4. Μοιράζουμε σε 3 μικρά στρόγγυλα ταψάκι μιας χρήσης που τα έχουμε βουτυρώσει (ή αν θέλετε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και μετά κόβετε εσείς το παντεσπάνι στο ύψος που επιθυμείτε).
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τυλίγουμε με πετσέτα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  7. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  8. Παίρνουμε το μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο (το θέλουμε κρύο) και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.
  9. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη.
  10. Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  11. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το εβαπορέ, το νερό και το κονιάκ.
  12. Παίρνουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.
  13. Απλώνουμε από πάνω μια ποσότητα από την κρέμα μας.
  14. Συνεχίζουμε με παντεσπανι ,σιρόπι και κρέμα και τελειώνουμε με παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε.
  15. Την υπόλοιπη κρέμα τη βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε από τα πλάγια και από πάνω την τούρτα μας (μπορείτε και απλά να την απλώσετε με σπάτουλα την κρέμα).
  16. Αν θέλετε ολοκληρώνετε με χοντροκιμμένους ξηρούς καρπούς, με φρέσκα φρούτα ή με τα ρετρό κερασάκια που έχουν οι κλασικές τούρτες!

Το παντεσπάνι γίνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμο. Καλό είναι η τούρτα να “κάτσει” αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε ,για να μπορείτε να την κόβετε πιο εύκολα και για να απορροφήσει το παντεσπάνι το σιρόπι.

Αρθρογράφος