To cookingtherapy.gr προτείνει: Θρακιώτικες Λαλαγγίτες

27 Δεκεμβρίου 202010:39

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 550 – 600 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 4 γρ. μαγιά σε σκόνη
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε σε βαθύ μπολ τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
  3. Αυτό γίνεται μέχρι το μείγμα να θυμίζει χυλό για λουκουμάδες.
  4. Χτυπάμε το αυγό ελαφρώς με το πιρούνι και το προσθέτουμε στο χυλό.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει ο χυλός (για άμεσα αποτελέσματα θερμαίνουμε το φούρνο στους 50 Βαθμούς και βάζουμε μέσα το μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα μας.).
  6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο αν δε θέλετε τόσο έντονη γεύση), το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε με κουτάλα το μείγμα μας μέσα.
  7. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία ,αφήνουμε για κοντά ένα λεπτό και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  8. Τοποθετούμε τις λαλαγγίτες(που μοιάζουν με pancakes) σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μέλι ,κανέλα και καρύδια, με πραλίνα φουντουκιού, με ζάχαρη ή με κάποιον  αλμυρό συνδυασμό!

Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα μπορούμε να τις κάνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (όπως κάνουμε τα pancakes).

Βγαίνει πιο στεγνό αποτέλεσμα αλλά εξίσου νόστιμο.

Μια υπέροχη ιδέα είναι να προσθέσουμε στο χυλό (αφού έχει ξεκουραστεί και φουσκώσει) και φέτα τριμμένη και να γίνει αλμυρή λαλαγγίτα.

Όποιον και από τους 2 τρόπους κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό!

(διά χειρός Χριστίνας Τσετινέ)

Αρθρογράφος